Revoltă la producătorul de apă plată şi băuturi răcoritoare Rompol din Odobeşti / Salariaţii nu şi-au mai luat lefurile de două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 61 de angajaţi rămaşi la fabrica poloneză s-au revoltat în această seară refuzând să părăsească incinta unităţii. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru calmarea situaţiei.

Societatea poloneză Rompol din Odobeşti a intrat recent în lichidare însă angajaţii nu şi-au primit salariile de două luni de zile. Revoltaţi, oamenii au refuzat astăzi să părăsească incinta unităţii cerând să vorbească cu şefii.

"Noi avem rate de plătit şi salariile nu ni le primim. Acum nu produce frima dar nu este vina noastră. Noi venim la muncă dar ei nu mai au materie primă să lucrăm. Emvaso, firma pentru care lucrează Rompol a primit astăzi bani în cont dar reprezentanţii lor nu au vrut să îi dea la noi", ne-a spus Cornel Stoenescu, unul dintre angajaţi.

Firma care până acum distribuia apă plată şi băuturi răcoritoare în hipermarketuri de renume cum ar fi Cora, Billa, Metro sau Selgros acum este în prag de faliment.

"Singura soluţie ar fi să dăm în judecată societatea Rompol pentru că sunt nişte clauze acolo privind conflictul de muncă. Altfel nu avem nici o speranţă. Administratorul general al firmei este în concediu şi nu putem da de el. Oricum tot patronatul, acţionariatul sunt polonezi", ne-a spus şi Tita Bratu, o altă angajată.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite