Revista presei locale: Tratamentul în spital mai scump vara decât iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Focşani
Ziare locale Focşani

Şi astăzi, ziarele locale care apar în Vrancea tratează subiecte de larg interes, care ţin de cheltuirea banului public. Din presa locală aflăm că a început peticirea străzilor, dar şi despre cât plăteşte un bolnav neasigurat care se internează în spital.

Marea astfaltare începe cu o mare cârpeală (Ziarul de Vrancea)

Autoritatile recunosc ca reparatiile intreprinse in acesta perioada sint de slaba calitate motivind ca "marea cirpaceala" este necesara pentru a nu lasa gropile neacoperite. "Poate fi interpretat si ca fiind o cirpaceala, dar este cu un cost mai redus ceea ce facem noi acum. Avem mixtura asfaltica pe care o reciclam amestecind-o cu putin bitum si cu acest material acoperim gaurile din asfalt", sustine primarul Decebal Bacinschi.

A început trocul cu vouchere pentru „Rabla" (Ziarul de Vrancea)

Dealerii auto vorbesc deja despre adevarate afaceri cu voucherele din programul „Rabla", desi acestea inca nu au fost tiparite in mod oficial. Cu trei vouchere, clientul poate obtine o reducere de 2.700 de euro, in conditiile in care producatorul autohton are oferte de masini noi la preturi de circa 3.000 de euro prin program. Cei care vor sa-si cumpere tractor nou prin „Rabla" mai au de asteptat, intrucit programul ar trebui sa inceapa la sfirsitul lunii martie.

Tratamentul În spital mai scump vara decit iarna (Monitorul de Vrancea)

Conform datelor statistice, o zi de internare la sectia Chirurgie costa in luna iulie 497 de lei, iar in luna decembrie 371 de lei. La fel se intimpla si la sectia Obstetrica si Ginecologie unde o zi de spitalizare costa 325 de lei in luna ianuarie si 338 de lei in luna august. Situatia este diferita la fiecare sectie in parte dar, in general, se respecta principiul mai scump vara decit iarna. Acest lucru se explica prin faptul ca numarul bolnavilor internati, pe timp de iarna, este mai mare decit cel pe timp de vara si cheltuielile se impart la un numar mai mare de bolnavi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite