Revista presei locale: Patru firme produc băuturi fermentate din mere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Focşani
Ziare locale Focşani

Doar patru producători de băuturi fermentate nedistilate au solicitat autorizaţie de fabricaţie, iar şoferii vitezomani se pot feri de radare dacă memorează numărul de înmatriculare a celor şase maşini pe care sunt amplasate aparatele. De asemenea, decizia de desfiinţare a claselor step - by- step nemulţumeşte atât cadrele didactice, cât şi părinţii.

Patru firme produc băuturi fermentate din mere (Monitorul de Vrancea)


Patru firme vrincene au solicitat licente de fabricatie de la Directia Agricola pentru bauturi alcoolice fermentate nedistilate conform noilor reguli care au intrat in vigoare din 2010. Mai putin de jumatate dintre firmele care, pina anul trecut, produceau aceste bauturi au solicitat si in acest an noile licente. Toti producatorii care au solicitat autorizatie produc bauturi fermentate nedistilate pe baza de mar. Unul dintre motivele pentru care producatorii au renuntat la producerea bauturilor il repre-zinta conditiile impuse de legiuitor, in principal prevederea prin care este obligatorie folosirea unui spatiu bine delimitat in care sa nu mai fie produse si alte bauturi. Daca pina acum nu exista o interdictie expresa iar unii producatorii de vinuri produceau si bauturi alcoolice fermentate, noul act normativ a stabilit clar ca aceste spatii nu trebuie sa fie utilizate si la producerea, conditionarea si imbutelierea vinului. Spatiile trebuie sa fie distincte, utilizate in exclusivitate pentru producerea bauturilor fermentate nedistilate.

ZCU, ZCY, ZCX, ZCV, ZDB si ZDX, radarele de care să vă feriţi (Ziarul de Vrancea)


Ziarul de Vrancea vine in ajutorul soferilor si publica azi numerele de inmatriculare ale masinilor pe care sint amplasate cele sase radare care au fost introduse in special pentru a preveni accidentele de pe soseaua E 85. Acestea sint: B -18-ZCU, B-18- ZCY, B-18-ZCX, B-18-ZCV, B-18-ZDB, B-18-ZDX. Acestea sint cele sase masini de care va trebui sa va feriti daca doriti sa nu ramineti fara permisul de conducere sau sa acumulati puncte de penalizare. De asemenea, politistii rutieri vor continua sa foloseasca si cele trei radare neinscriptionate, acestea fiind trei autoturisme Logan de culoare galbena, rosie si alba, toate cu numere de Bucuresti. Nici cele 11 radare existente pina acum in dotarea Politiei Rutiere nu vor sta deoparte si se vor plimba zilnic pe drumurile din judet.

Desfiintarea programului step by step ii nemultumeste pe parinti (Monitorul de Vrancea)

Decizia de desfiintare a claselor step by step i-a nemultumit atit pe profesori, cit si pe parinti si elevi. Pe de o parte, cadrele didactice se tem ca vor ramine fara locuri de munca. Pe de alta parte, parintii sint nemultumiti de faptul ca elevii lor nu vor mai be-neficia de cursuri de calitate ca pina acum. Temerile parintilor si dascalilor sint intemeiate, in conditiile in care reprezentantii Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului au decis ca, la nivel de judet, sa fie reduse nu mai putin de 276 norme. Astfel, unele dintre invatatoarele care predau la clase de tip step by step ar trebui sa predea la clase traditionale, iar altele sa isi gaseasca un alt loc de munca. (Monitorul de Vrancea)

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite