Revista presei locale: Magazinele care vând plante etnobotanice au pus lacătul pe uşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Focşani
Ziare locale Focşani

Ziarele de astăzi din Vrancea fac referire la facilităţile pe care statul le acordă crescătorilor de animale, la măsura luată de Guvern de interzicere a comercializării "drogurilor legale", dar şi la noul program de lucru al pompierilor, valabil pentru următoarele trei luni.

Facilitati pentru crescatorii de animale (Ziarul de Vrancea)

Autoritatile pregatesc doua noi masuri de sprijin pentru zootehnie. Vor fi doua scheme de ajutor care vor suplini pierderile pe care le au agricultorii vis-a-vis de neacordarea din 2010 a unor subventii cum este cea de pe litrul de lapte. "Din informatiile pe care le avem, pe zootehnie vor fi acordate subventii pentru asigurarea bunelor conditii de mediu pentru porcine si pasari. Propuneri sint si pentru vaca de lapte care a fost omisa din proiectul de act normativ. Prin acest proiect fermierii si microfermele vor primi niste bani", spune directorul Directiei pentru Agricutura si Dezvoltare Rurala, Costica Neata. Oficialul spune ca in aceasta primavara vor demara si proiectele de modernizare a pasunilor pentru producerea laptelui conform, direct de pe izlaz. In acest context, UE a prelungit perioada de gratie in care fermierii romani erau obligati sa vinda pe piata doar lapte conform, cu inca doi ani.


Magazinele de "droguri legale"vindeau ieri ultimele ierburi (Ziarul de Vrancea)

"Magazinele de vise" pun lacat pe usi. In urma unui tur al orasului, reporterii Ziarului de Vrancea au putut constata ieri ca administratorii acestor weed-shop-uri care vind "plante etnobotanice" au decis sa renunte la afacere sau sa se mute cu ea in "zona gri". In Vrancea, exista patru astfel de "magazine de vise" care au intrat de ieri in afara legii. Administratorii acestor unitati nu sint incintati de ideea de a pune lacatul pe afacerea banoasa generata de tinerii debusolati.


Program de lucru pilot la pompieri (Monitorul de Vrancea)

Programul de lucru al pompierilor vrinceni se va schimba de la 1 martie. Modificarea este valabila doar trei luni si face referire doar la turele de serviciu, dupa care se va reveni la programul actual. „Este vorba de un program de lucru pilot care va fi pus in aplicare la inceputul lunii martie si va dura trei luni. Decizia a fost luata la nivelul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Orele lucrate pe luna in timpul programului pilot vor fi aceleasi ca si la programul actual", a declarat sergent major George Dumitrache, de la biroul de presa al ISU Vrancea. Pina acum, pompierii stateau la munca 24 de ore si aveau liber 72 de ore. De la 1 martie si pina la 1 iunie, programul de lucru va fi de 12 ore de munca cu 24 de ore libere si 12 de ore de munca cu 48 de ore libere.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite