Revista presei locale: Dispar clasele step by step şi unele grupe cu program prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Focşani
Ziare locale Focşani

Ziarele locale de astăzi vorbesc despre desfiinţarea claselor step by step şi a câtorva grupe cu program prelungit, dar şi despre miile de hectare de teren lăsate în păragină de către ţăranii vrânceni.


Din cauza restrângerilor de activitate dispar clasele step by step şi unele grupe cu program prelungit (Monitorul de Vrancea)

Activitatea cadrelor didactice va fi restrânsă la maxim pentru a se face economie la buget cu 276 de norme. Pentru anul viitor se prevede desfiinţarea unor grupe la grădiniţele cu program prelungit şi transformarea lor în grupe cu program normal. Afectate vor fi însă şi unităţile de învăţamânt unde se practică programul de tip step-by-step, în rândul elevilor de clasa I. "La grădiniţe vom diminua numărul de norme transformând pe parcurs o parte din grupele de program prelungit, în grupe cu program normal. Nu va mai fi nici programul step by step la clasele I, din toamnă", a spus Cristinel Ştiru, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Peste 7.200 hectare de teren au rămas nelucrate (Monitorul de Vrancea)

Ţăranii vrânceni sunt prea bătrâni sau nu mai au bani pentru a mai lucra terenurile agricole. O situaţie întocmită la nivelul Direcţiei Agricole Vrancea arată că peste 7.200 hectare de teren au rămas nelucrate în 49 de localităţi, respectiv 5.555 hectare teren arabil şi 1.669 hectare de vie. Situaţia se va agrava din acest an după ce au disparut subvenţiile pentru agricultori. Singurul sprijin financiar este doar de la Uniunea Europeana însă banii sunt prea puţini pentru a-i incuraja pe ţărani să cultive terenurile agricole.

Preţuri "din burtă" la soldări şi la promoţii (Ziarul de Vrancea)

Soldările, promoţiile şi lichidările de produse la operatorii economici din judeţ s-au dovedit a fi cu probleme. Din cei 22 de operatori economici verificaţi pe această linie de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea, 18 nu respectau condiţiile legale, astfel încât au fost aplicate amenzi în valoare de 45.500 de lei. În urma abaterilor constatate la diverse produse au fost oprite temporar de la comercializare articole de îmbrăcăminte, încălţăminte sau alimente în valoare de 101.555 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite