Revista presei locale: Control la concediile medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Focşani
Ziare locale Focşani

Presa locală de astăzi ne vorbeşte despre faptul că mai mulţi vrânceni sunt cercetaţi de poliţişti pentru că şi-au înmatriculat autoturismele cu chitanţe false, dar şi despre începerea controalelor la medicii care au acordat multe concedii medicale. Totodată, din ziarele locale mai aflăm că profesorilor nu le mai sunt decontaţi banii de pe navetă.

Înmatriculau maşini cu chitanţe falsificate (Ziarul de Vrancea)

Trei vrinceni sint cercetati de politisti dupa ce in decursul anului 2009 si-au inmatriculat masinile fara a plati taxa de poluare. Acestia contrafaceau chitantele pentru plata taxei de prima inmatriculare si o anexau la dosarul pe care-l depuneau la Serviciul Public Comunitar pentru Inmatriculari Vehicule si Permise Auto (SPCINVPA). De asemenea, in alte sase cazuri, actele depuse la dosar erau false, dupa cum aveau sa descopere oamenii legii. Cele mai multe dintre acestea priveau provenienta masinilor care urmau sa fie inmatriculate.

Control la concediile medicale (Ziarul de Vrancea)

Concediile medicale intra sub lupa Ministerului Sanatatii. In acest sens vor fi realizate controale care vor viza modul in care sint acordate certificatele de boala, in conditiile in care suma destinata platii acestora a crescut foarte mult in ultimii ani. In Vrancea, in anul 2009 au fost emise nu mai putin de 30.162 de concedii de boala, Casa de Asigurari de Sanatate Vrancea decontind in contul acestora suma de 2.640.000 lei. In acest moment, in judetul nostru 156 de doctori au dreptul de a prescrie concedii medicale.


Naveta pe banii profesorilor (Monitorul de Vrancea)

Cadrele didactice navetiste continua, in majoritate, sa se deplaseze, catre scoala cu bani din propriile buzunare. Potrivit reprezentantilor vrinceni ai Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamint, situatia se datoreaza faptului ca primariile duc lipsa acuta de bani si multe dintre ele isi desfasoara activitatea cu resurse minime subzistentei. La nivel de judet, 1.131 de dascali predau in alte loca-litati decit cele de domiciliu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite