Revista presei locale: Cinci procesatori de lapte sunt interesaţi de export

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Focşani
Ziare locale Focşani

Ziarele locale de astăzi vorbesc despre interesul procesatorilor de lapte în a obţine avize pentru exportul produselor în Comunitatea Europeană, despre controversele pe care le stârneşte bacalaureatul în rândul profesorilor, dar şi despre numărul de dosare soluţionate de parchetele vrâncene.

Cinci procesatori de lapte, interesaţi de export (Ziarul de Vrancea)

Procesatorii de lapte vrânceni interesaţi de obţinerea avizelor pentru a exporta produsele în Comunitatea Europeană au mai fost păsuiţi încă un an. Astfel, unităţile se pot pune la punct cu condiţiile impuse de CE şi anul acesta, după ce s-a ajuns la concluzia că standardele impuse de comunitate sunt încă imposibil de îndeplinit ca la carte. În Vrancea, singurul procesator de lapte autorizat în acest moment este Vranlact SA Focşani, iar o altă unitate de la Milcovul se află în perioada de autorizare condiţionată. Alte trei unităţi din judeţ cochetează cu ideea, până acum fiind însă doar înregistrate.


Bacalaureatul stârneşte controverse în rândul profesorilor (Monitorul de Vrancea)

Directorii de licee ar vrea ca prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, care va începe luni, să se susţină după-amiază pentru că în caz contrar, activitatea celorlalţi elevi va fi afectată.
La această concluzie au ajuns câţiva directori ai liceelor din Focşani, care spun că acest examen nu va face altceva decât să tulbure activitatea şcolară a celorlalţi elevi care vor fi neglijaţi de cadrele didactice implicate în examinarea elevilor de clasa a XII-a. Elevii de clasele IX-XI îşi vor desfăşura orele de Limba şi Literatura Română în compania unor cadre didactice suplinitoare.

În 2009 - Peste 17.000 de dosare de soluţionat la parchetele vrâncene (Monitorul de Vrancea)

În cursul anului trecut, procurorii din unităţile de parchet vrâncene au avut de soluţionat 17.207 cauze. Dintre acestea, au fost soluţionate prin rechizitoriu 1.044 de cauze spre deosebire de 893 în 2008. Din raportul de bilanţ al Parchetului de pe lânga Tribunalul Vrancea reiese că anul trecut, rata criminalităţii a crescut faţă de 2008, de la 238,7 inculpaţi la suta de mii de locuitori, la 320,5 în 2009. Dintre inculpaţii trimişi în judecată anul trecut, 77 erau reţinuţi preventiv şi dintre aceştia, 32 au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite