Revista presei locale: Canalizarile depăşite poluează apele Vrancei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Focşani
Ziare locale Focşani

Ziarele locale de astăzi tratează subiecte legate de staţiile epurare din Vrancea care nu sunt la standardele conforme de mediu şi de noul val de disponibilizări care se anunţă la CFR Adjud, în cadrul departamentelor Călători şi Infrastructură.

Canalizarile depăşite poluează apele Vrancei (Ziarul de Vrancea)


Statiile de epurare din Vrancea, care nu sint la standarde conforme de mediu, au depasit in luna ianuarie concentratiile apelor uzate deversate. La inceputul lui 2010, laboratorul Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea a efectuat analize fizico-chimice la urmatoarele unitati cu impact asupra apelor de suprafata: Vrancart SA Adjud, ILGO Marasesti, Consiliul Local Gugesti si sucursalele CUP de la Focsani, Adjud, Odobesti si Panciu. Analizele au aratat ca la Gugesti, in Rimna, au fost depasite concentratiile de suspensii, amoniu si la consumul chimic de oxigen. Analizele realizate la fabrica de hirtie de la Adjud, care deverseaza apele uzate in Siret, au aratat concentratii depasite la suspensii si la consumul chimic de oxigen. Tot la Adjud, in Trotus au ajuns cantitati cu mult depasite fata de cantitatea conforma de amoniu, detergenti.


CFR-iştii de la Adjud schimbă macazul (Ziarul de Vrancea)

Angajatii de la CFR Adjud nu pot rasufla usurati inca. Un nou val de disponibilizari se anunta. Numai de la inceputul anului si pina in prezent au fost pusi pe drumuri 223 de lucratori de la Punctul de Lucru din Adjud si in continuare se anunta noi disponibilizari, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii intentionind sa concedieze în acest an circa 10.000 de ceferisti. Numarul celor care vor ramine fara loc de munca nu este cunoscut, dar cert este ca se vor taia posturi de la Calatori in luna aprilie si din Infrastructura in luna mai. Lucratorii care au fost disponibilizati de la CFR Marfa (Ramuri, Vagoane, Miscare Comerciala si Tractiune) vor ajunge astazi la mitingul de protest organizat de Cartel Alfa la Prefectura.


Veteran de razboi, sarbatorit la 100 de ani (Monitorul de Vrancea)

Veteranul de razboi Gheorghe Vidrasc, din Straoane, a fost sarbatorit ieri, la Caminul Cultural, cu ocazia implinirii celor o suta de ani de viata. Cel mai virstnic locuitor al comunei a fost felicitat, intr-un cadru festiv, de primarul Vasile Zbirciog, consilierii locali, elevii si cadrele didactice de la Şcoala de Arte si Meserii nr. 1, dar si de presedintele filialei zonale a Asociatiei Veteranilor de Razboi, colonelul (r) Gheorghe Rogoz. Acesta a avut numai cuvinte de lauda pentru cel care a infruntat moartea, luptind pentru eliberarea tarii in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite