Revista presei locale: Buluc la teste gratuite pentru depistarea osteoporozei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Focşani
Ziare locale Focşani

Sute de femei solicită analizele gratuite pentru depistarea osteoporozei, iar ambulanţa aşteaptă rezultatul evaluării privind dotarea cu echipamente medicale a autosanitarelor, cât şi calitatea personalului. Acestea sunt câteva dintre subiectele pe care ziarele locale le tratează astăzi.

Buluc la teste gratuite pentru depistarea osteoporozei (Monitorul de Vrancea)

Zilnic, aproape o suta de femei vin sa isi faca gratuit analize pentru depistarea osteoporozei, la Spitalul Judetean. Proiectul face parte dintr-o initiativa a unei firme de dispozitive medicale care a adus la sectia Reumatologie a spitalului un aparat pentru depistarea osteoporozei. Dornici de analize medicale gratuite, la usa s-au asezat si barbati, cu toate ca aceste cazuri sint foarte rar intilnite. Avalansa de solicitari le-a adus la exasperare pe cadrele medicale din sectie care spun ca au ajuns sa stea mult timp peste programul stabilit pentru a face femeilor analize.


Ambulanţa asteaptă rezultatul evaluării (Ziarul de Vrancea)

Comisia mixta de evaluare a vazut situatia din teren saptamina trecuta, iar raportul intocmit urmeaza sa fie inaintat in aceste zile si directorului Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, dr. Catalin Graur. Comisia condusa de dr. Mircea Stoenoiu, directorul adjunct pentru control in sanatate, si formata din reprezentanti ai Serviciilor de Ambulanta Judetene din Prahova, Suceava si Tulcea a vizitat toate cele 11 substatii de Ambulanta si a monitorizat atit dotarea cu echipamente medicale a autosanitarelor, cit si calitatea personalului. "Dinsii vor face un raport care va sta la baza eliberarii autorizatiei de functionare. Sintem primul Serviciu de Ambulanta care este evaluat si ne-a fost ceva mai greu pentru ca dosarul intocmit a fost stufos. Nu am fost perfecti si nici nu tindem spre perfectiune", spune dr. Cristian Onia, managerul Ambulantei.

Rezultate bune la „Congruenţe" (Ziarul de Vrancea)

Elevii vrinceni fac din nou performanta la concursuri scolare, de data aceasta la matematica. Astfel, 12 scolari s-au intors cu premii si mentiuni de la Concursul interjudetean de matematica „Congruente", desfasurat pe 5 si 6 martie la Braila. Alexandru Maiereanu, de la Colegiul National „Al. I. Cuza", pregatit de prof. Tiberiu Oprea, a obtinut locul I, in timp ce Andrei Apostoaie, de la Scoala „Duiliu Zamfirescu", pregatit de prof. Gicuta Dochioiu, a obtinut premiul II. Cu premiul III s-au intors uniristul Daniel Chirana, pregatit de prof. Mariana Guzu, cuzistul Andrei Trofin, pregatit de prof. Tiberiu Oprea, si Razvan Ciubotaru, de la „Unirea", pregatit de prof. Mariana Guzu. Alti sapte elevi au obtinut mentiuni.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite