Revista presei locale: Asistenţii de la Spitalul Militar se pregătesc pentru misiune în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Focşani
Ziare locale Focşani

Ziarele locale de astăzi tratează subiecte legate de selecţia cadrelor medicale de la Spitalul Militar pentru o misiune în Afganistan, despre consultaţiile la medicul de familie pe bază de programări telefonice, dar şi despre cei 35 de copii care au dispărut de acasă pe parcursul anului 2009.

Cadrele medicale de la Spitalul Militar se pregatesc pentru o misiune in Afganistan (Monitorul de Vrancea)

În acest moment se desfasoara actiunea de selectie a cadrelor. Sint preferate cadrele me-dicale cu studii medii, care au lucrat la blocul operator si care au mai avut, in activitatea lor profesionala, misiuni in afara granitelor tarii. Pina acum s-au inscris sase asistenti dintre care cinci sint femei si un singur barbat. Toti lucreaza la sectia Chirurgie si la sectia Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Militar. Printre criteriile de selectie se numara cunoasterea limbii engleze si evaluarea medicala care presupune si testul psihologic.


Fără cozi la medicii de familie! (Ziarul de Vrancea)

Din aprilie, persoanele care doresc sa intre la propriul medic vor avea nevoie de programare, desigur, daca nu reprezinta urgente medicale. Ministerul Sanatatii a emis in acest sens un ordin prin care s-a propus ca medicii de familie sa acorde serviciile medicale contractate cu Casa de Asigurari de Sanatate pe baza unei programari telefonice sau realizata prin alte mijloace. Pacientii trebuie sa se planifice cu doua zile lucratoare inainte de data dorita, iar doctorii trebuie sa afiseze, in acest sens, la loc vizibil, numarul de telefon la care se pot efectua programarile. Dr. Violeta David, medic de familie in Dumitresti, spune ca de la prevederile actului normativ fac exceptie cazurile de urgenta medicala, dar si cabinetele din mediul rural, in localitatile unde, din cauza lipsei mijloacelor tehnice necesare, nu se poate comunica cu pacientii.

Părinţi, supravegheaţi-vă copiii! (Monitorul de Vrancea)

Tot mai multi copii aleg sa plece de acasa. Acest lucru se intimpla mai ales din dorinta de libertate. În anul 2009, politistii vrinceni au avut in lucru 62 de cazuri de disparitii iar in 35 dintre ele a fost vorba de copii. Cele mai multe cazuri au fost rezolvate, iar politistii cred ca parintii trebuie sa fie foarte atenti la anturajul pe care il are copilul lor si sa stie mai tot ce face acesta.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite