Revista presei locale: A scăzut numărul accidentelor rutiere şi a morţilor în astfel de evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziare locale Focşani
Ziare locale Focşani

Ziarele locale de astăzi tratează subiecte legate de numărul mai mic de accidente rutiere care au avut loc în primele două luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi despre decizia de înfiinţare a unui serviciu Salavamont în judeţul Vrancea.

A scăzut numărul accidentelor rutiere şi a morţilor în astfel de evenimente (Monitorul de Vrancea)

Numarul accidentelor rutiere soldate cu pierderi de vieti omenesti a scazut considerabil in primele doua luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului precedent. Politistii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere au contabilizat, in perioada 1 ianuarie - 28 februarie, 22 de accidente usoare si 26 de accidente grave soldate cu cinci morti, 25 de raniti grav si 36 de raniti usor. Numarul mortilor a scazut cu opt fata de primele doua luni ale anului 2009, cel al ranitilor grav cu sapte iar cel al persoanelor ranite usor cu 34. Cele mai multe accidente grave s-au produs din cauza vitezei neadaptate la conditiile de drum, respectiv 13, soldate cu doi morti si 13 raniti grav. Din cauza imprudentei pietonilor, pe drumurile din judet s-au produs cinci accidente grave in urma carora o persoana a murit, iar alte patru au fost ranite grav. Şi imprudenta in conducere a cauzat cinci accidente rutiere grave soldate cu un mort si patru raniti grav.

Vrancea va avea serviciu Salvamont (Monitorul de Vrancea)

Pentru prima data in istoria judetului, Vrancea va avea serviciu judetean de Salvamont. Plenul Consiliului Judetean Vrancea a aprobat, ieri, proiectul initiat de presedintele institutiei, Marian Oprisan, privind infiintarea Serviciului Public Judetean „Salvamont" Vrancea. Serviciul de Salvamont va avea sediul social in cladirea Consiliului Judetean Vrancea, iar sediul operativ va fi la vila Rucar din Soveja. Acest serviciu va fi deservit de 4-5 persoane special pregatite in acest sens. De retinut ca angajarile se vor putea face, dupa cum a precizat secretarul judetului, Raluca Dan, doar dupa ce guvernul va debloca angajarile pentru posturile din administratia publica.

Taberele de la Gălăciuc şi Cotesti, în plin proces de resuscitare (Ziarul de Vrancea)

Tabara de la Galaciuc se lauda cu trei vile noi. Acestea au fost introduse in circuitul turismului de tineret dupa investitiile facute anul trecut de Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Vrancea. 200 de mii de lei a fost suma cu care s-au executat lucrarile, care au revenit prin licitatie electronica unei firme din Braila. Anul acesta va fi facuta o licitatie si pentru aductiunea cu apa, aceasta deoarece momentan tabara functioneaza cu autorizatie provizorie data de Directia de Sanatate Publica. In prezent, centrul de agrement are o capacitate de 150 de locuri, cazarea se face in cabane din lemn si zid cu 2,3,4,5 locuri in camere. Oferta este una atractiva pentru vremuri de criza: 35 de lei pentru cazare si 20 de lei pentru masa zilnic sint banii pe care doritorii de aer curat de munte trebuie sa-i scoata din buzunar.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite