Conductele ENET Focşani cedează una după alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi dimineaţă s-a spart o nouă conductă, pe Bulevardul Unirii
Azi dimineaţă s-a spart o nouă conductă, pe Bulevardul Unirii

Societatea cheltuieşte un milion de lei/an pentru reparaţiile la conductele din oraş. Ţevile sunt vechi de 40 de ani

De la începutul săptămânii, de când ENET Focşani a început să încarce instalaţiile cu agent termic pentru a încălzi apartamentele din Focşani, mai multe zone din oraş s-au transformat în şantiere.

Acest lucru s-a întâmplat pentru că multe dintre conductele de pe reţeaua de transport a agentului termic cedează unele după altele din cauza conductelor vechi care nu au mai fost schimbate de 40 de ani.

Aşa s-a întâmplat şi dimineaţă, în plin centrul Focşaniului, pe Bulevardul Unirii.

„E normal să cedeze, pentru că este presiune mare în reţele, iar cele mai vechi instalaţii datează din anii 1971- 1972. Le cârpim, dar tot degeaba, cum s-a întâmplat şi pe Bucegi, unde este un fenomen pe care nu ni-l explicăm. Acolo corodează conductele ori de la pământ, ori de la curenţii de la cablurile electrice. Trebuie să schimbăm toată ţeava şi etanşeizată ca să nu mai păţim necazul", ne-a declarat Valter Popescu, directorul ENET Focşani.

Un milion de lei pentru reparaţii

Acesta spune că societatea cheltuieşte anual mai bine de un milion de lei pentru lucrările de reparaţii la instalaţii, bani insuficienţi însă pentru rezolvarea problemelor majore.

„Avem un program de modernizare, trebuie să primim săptămâna viitoare nişte bani, dar aceşti bani vin târziu, când nu se mai poate face mare lucru până la sfârşitul anului, când banii necheltuiţi merg înapoi la buget", se plânge Valter Popescu.

Focşănenii cred însă că ENET nu lucrează eficient.

„"Păi dacă o conductă se sparge de cinci ori, trebuie spart şi asfaltul să poţi lucra la ea, mai vin şi câte zece muncitori să repare defecţiunea, deci nu se cheltuie mai mult decât dacă s-ar schimba instalaţia complet. Se face o treabă tipic românească", este de părere inginerul focşănean Robert Dumbravă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite