Blocurile din Panciu au faţadă nouă dar nu au reţele termice! Primăria a primit bani pentru racorduri la căldură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a alocat trei milioane de lei pentru investiţii la capitolul agenţi termici în judeţul Vrancea. 700.000 de lei au fost repartizaţi pentru a contribui la lucrările de reabilitare de mare amploare ale ENET Focşani, iar pentru sistemul de alimentare cu agent termic al oraşului Odobeşti au fost alocaţi 300.000 de lei.

Cea mai mare sumă a ajuns însă la Panciu, în scopul instalării de reţele termice la blocurile din oraş. Acolo, şi în ziua de astăzi, locatarii cară lemne pentru sobă şi se spală la lighean, deşi abia au refăcut faţadele blocurilor cu bani de la Primărie.

"Pentru oraşul Panciu a fost alocată suma de două milioane de lei pentru racordarea blocurilor la reţele termice. Aceşti bani sunt daţi prin programul 2005 - 2006, "Căldură şi confort". Oricum judeţul Vrancea figurează şi printre judeţele în care au fost identificate cele 20 de obiective cu impact major asupra populaţiei. Este vorba despre magistrala Siret-Bărăgan care are în totalitate, pe raza celor cinci judeţe, trei miliarde şi jumătate de euro şi de autostrada Ploieşti - Buzău - Focşani", a declarat ieri Ion Oprea, prefectul judeţului.

Vestea le-a adus multă bucurie localnicilor din Panciu care s-au săturat să care lemne pentru a avea căldură în case sau pentru a-şi prepara mâncarea.
"Este într-adevăr greu şi cam deplasat să depinzi de sobă la bloc. Dar până acum nu am avut ce face. Dacă vom avea şi noi reţele termice, intrăm şi noi în rândul lumii civilizate", ne-a spus Costel Gregorian din Panciu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite