Restructurări / Garda Financiară şi Vama, în fierbere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizate de restructurări sunt şi unităţile de Finanţe.
Vizate de restructurări sunt şi unităţile de Finanţe.

Al doilea val de restructurări în instituţiile publice capătă forţă. Garda Financiară şi-a stabilit numărul de viitori disponibilizaţi. Restructurările anunţate de ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, par a fi puse în practică chiar mai repede decât erau preconizate.

Şefii instituţiilor vizate de noul val de restructurări au fost deja chemaţi la Bucureşti să primească noile instrucţiuni.

Unităţile aflate în subordonarea Ministerului Finanţelor Publice se vor confrunta cu reduceri de personal de 30 %, chiar mai devreme de termenul prevăzut, de 45 de zile.

În primă fază, Garda Financiară va rămâne cu doar 17 angajaţi din 25 câţi sunt momentan în total. Aşadar controalele vor fi făcute cu mai puţini comisari.

„Am fost chemat astăzi la Bucureşti pentru noi instruiri. Înţeleg că nu ni se reduce mult schema de personal. Nu ştiu cum ne vom descurca întrucât doar dacă mergem la un control ITM şi supraveghem o acţiune la intracomunitară, deja am fi toţi angajaţii. În rest, dacă apare ceva nu vom mai putea acoperi. Dar vom face cum ni se cere, noi suntem încadraţi ca agenţie mică aşa că nu avem ce face", ne-a declarat Adrian Buzdrug, comisarul şef al Gărzii Financiare Vrancea.

Fiscul de la ţară câştigă teren

Schema de personal va fi redusă şi la Autoritatea Vamală, dar şi la Trezoreria Finanţelor. Noile restructurări sunt menţionate nu prin faptul că e criză ci de o selecţie riguroasă a angajaţilor.

„Trebuie să facem o selecţie a personalului din Gardă şi din Autoritatea Naţională Vamală. Sunt persoane care trebuie să plece. Vor fi comasări de unităţi fiscale pentru a consolida administraţiile fiscale. Vor dispărea 150 de administraţii fiscale. Este posibil ca într-un oraş să desfiinţăm o administraţie din punct de vedere economic mai slabă şi să rămână într-o comună unde sunt unităţi economice foarte importante", a declarat ministrul Gheorghe Ialomiţeanu la Focşani.

Oficialul a mai precizat că sunt vizate în primul rând administraţiile fiscale din mediul rural, şi mai apoi cele din urban.

Vrâncenii par a fi de acord cu o parte din funcţionari, dar sunt sceptici în ceea ce priveşte reducerea schemei de personal la organismele de control.

„Şi aşa avem o groază de falsificatori de vin, de evazionişti. Dacă se reduce grupul celor care fac astfel de controale cum sunt cei de la Garda Financiară sau de la Vamă, nu vom mai ieşi din aceste lucruri. La Trezorerie poate să desfiinţeze ghişee întregi că şi aşa nu mai sunt bani", ne-a spus Costel Anghel, din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite