Restaurantele se pregătesc pentru petrecerea de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meniul special de Sărbători cuprinde bucate tradiţionale din carne de porc, vin şi ţuică fiartă.Majoritatea restaurantelor din Galaţi, Buzău, Brăila şi Focşani vor organiza, pe 25 decembrie, o seară specială oferindu-le celor care doresc să ia masa în oraş meniuri la preţuri cuprinse între 50 şi 200 de lei.

Pregătirea mesei de Crăciun nu mai este o problemă pentru gospodinele moderne deoarece restaurantele se bat în oferte cât mai accesibile, iar firmele de catering pot aduce acasă meniul complet.

Preţuri de la 50 de lei

La Galaţi, ofertele pentru petrecerea Crăciunului sunt variate, aproape toate restaurantele având pregătită cel puţin o surpriză pentru clienţi.

Spre exemplu, la „Pescarul" gălăţenii vor avea parte de un meniu special cu bucate tradiţionale preparate din carne de porc pentru care vor plăti 50 de lei de persoană.

Asta dacă aduc băuturile de acasă. În caz contrar, preţul ajunge la 75 de lei de persoană.
Cu vin, ţuică fiartă şi şorici de porc din partea casei, îşi vor întâmpina clienţii patronii de la „Intim" din Focşani.

În meniu se regăseşte un aperitiv cu leber, cârnaţi mocăneşti, tobă, guşă de porc, brânză şi legume, sărmăluţe fierte în untură de gâscă la felul doi. Meniul include tochitură „pomana porcului" fel de mâncare în cazul căruia clienţii îşi vor face singuri porţii „pe săturate".

Ofertele speciale nu lipsesc nici la Buzău unde o masă de Crăciun la restaurant costă între 100 şi 200 de lei. Aici organizatorii se întrec în reţete sofisticate, dar şi tradiţionale, garantându-le clienţilor inclusiv distracţie şi voie bună.

„Cele mai căutate meniuri sunt totuşi cele tradiţionale, cu cârnaţi de Pleşcoi, sărmăluţe cu smântână, piftie şi pastramă de oaie, toate, udate din belşug cu ţuică de prună şi vin roşu", a declarat administratorul unui local din Buzău.

Puţine restaurante brăilene oferă o petrecere

Cele câteva restaurante din Brăila, care organizează petrecerea Crăciunului, au pregătit meniuri speciale la preţuri cuprinse între 60 de lei (Restaurant Continental) şi 70 lei de persoană (La Capitol şi Antiq). Preţurile sunt doar pentru produsele culinare, în acestea nefiind inclusă şi contravaloarea băuturilor.
Aşadar există toate premisele pentru ca petrecerea de Crăciun să fie o reuşită, nu numai "în sânul familiei", ci şi "în oraş".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite