Restaurantele și pensiunile din Vrancea se întrec în oferte de Crăciun și Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambientul deosebit, meniurile sofisticate şi muzica de calitate sunt ingredientele pe care patronii restaurantelor din Focşani mizează pentru sărbători reuşite.

Cea mai aşteptată şi îndrăgită seară din an, cea de Revelion, i-a pus la muncă pe managerii restaurantelor din municipiul Focşani care se străduiesc ca totul să fie bine pus la punct, iar clienţii mulţumiţi.

Cu meniuri complexe şi ambianţă deosebită, întreţinută fie de dj, fie de formaţii profesioniste, aceştia se aşteaptă ca în următoarele două săptămâni toate locurile să fie rezervate.

De exemplu, restaurantul Casa Veche îşi va întâmpina clienţii pe acorduri de muzică populară, interpretată de mult îndrăgitul Ansamblu Folcloric „Ţara Vrancei". În schimbul unei nopţi pe cinste, petrecăreţii vor trebui să scoată din buzunare câte 250 de lei.

„La cumpăna dintre ani, invitaţii noştri vor fi serviţi cu mâncare foarte variată, de la somon cu avocado, până la piept de curcan cu sos de cocos, vor putea asculta colinde şi dansa alături de artiştii profesionişti de la Ţara Vrancei. Organizăm Revelionul nu pentru profit, ci pentru a le arăta focşănenilor că există şi modalităţi extrem de plăcute şi în acelaşi timp inedite de petrecere a acestui eveniment special", declară Vasile Cristea, patronul restaurantului Casa Veche.

Şi restaurantul Intim s-a pregătit cum a ştiut mai bine pentru a-şi primi clienţii. În schimbul sumei de 220 de lei de persoană, aceştia se vor putea înfrupta din bunătăţile bucătăriei tradiţionale, dar şi a celei internaţionale, având la dispoziţie o sumedenie de băuturi rafinate.

Atmosfera va fi întreţinută de un dj profesionist.

"Îi aşteptăm pe toţi cei dornici să petreacă o seară deosebită", precizează Cătălin Andreiaş, managerul restaurantului Intim.

Pentru focşănenii care nu dispun de foarte mulţi bani, restaurantul „Number One" le oferă şansa de a se distra în compania formaţiei „Alberto" în schimbul sumei de 180 de lei de persoană.

Revelioane incendiare în cluburi

Dacă restaurantele vin cu oferte de top, nici cluburile din oraş nu se lasă mai prejos. De exemplu, în clubul Bawary grupurile de şapte - opt persoane pot închiria o masă la preţul de 300 de lei, bani în care este inclusă şi consumaţia.

Mai exact, tinerii vor da startul petrecerii cu câte un pahar de whisky, vodkă sau tequilla, iar la miezul nopţii vor putea închina o cupă cu şampanie.

Pensiunile din Lepșa sunt pline

Bucatele tradiţionale, peisajul inedit şi petrecerile pline de veselie sunt ingredientele pe care gazdele din ţinutul vrâncean al Lepşei mizează în atragerea turiştilor.

Cu toate că şi în acest an criza se resimte în buzunarele turiştilor, aceştia nu se sfiesc să scoată sume „piperate" pentru ca petrecerea de Revelion să fie una cât mai reuşită. Aşa se face că administratorii de pensiuni din zona Lepşei au rezervat deja o parte din locurile puse la bătaie şi se gândesc la ce vor pune pe masă oaspeţilor.

„Deja nu mia avem locuri. Le oferim clienţilor un sejur de trei zile, în care sunt incluse cazarea, mâncare tradiţională, plimbare cu sania sau căruţa trasă de cai la Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei, foc de tabără şi artificii", declară Daniel Măţăuanu, patronul unei pensiuni din ţinutul Lepşei.

Pentru toată această gamă de servicii, turiştii vor trebui să plătească sume cuprinse între 880 de lei de persoană, dacă aleg să se cazeze într-un apartament cu patru camere şi 975 de lei de persoană, dacă optează pentru o cameră matrimonială.

Însă, se vor putea înfrupta din bucate alese, specifice zonei, precum păstrăv la grătar cu saramură şi mămăligă, pomana porcului, sărmăluţele în foi de varză şi ţuică.

Pensiunea, pe mâna turiştilor

Sunt însă şi patroni care preferă să nu mai ducă grija preparării meniului sau să închirieze camerele individual, ci să-şi ofere proprietatea unui grup de turişti dispus să se autogospodărească.

„Pe perioada sejurului de trei sau patru zile, tariful pentru întreaga capacitate de cazare, respectiv 12 locuri în şapte camere, este de 4.500 de lei. Oaspeţii au la dispoziţie o bucătărie utilată, unde îşi pot pregăti singuri mâncarea, camere cu grupuri sanitare proprii şi încălzire centrală. Acum, sunt în tratative cu nişte clienţi şi sper ca până cel târziu la sfârşitul săptămânii să bat palma cu cineva", precizează administratorul Dan Diaconu.

Deşi situat în creierul munţilor, ţinutul Lepşei oferă turiştilor şi posibilitatea de a naviga pe internet prin intermediul reţelelor wireless.

Ofertele pentru Crăciun, mai ieftine

Dacă Revelionul la Lepşa îi cam pune la cheltuială pe turişti, nu acelaşi lucru se poate spune despre Crăciun. Tarifele practicate de administratori pentru perioada 23 - 26 decembrie variază între 400 şi 500 de lei de persoană, iar oaspeţii pot participa la tradiţionala sacrificare a porcului, încălzindu-se cu o ţuică fiartă. De Crăciun, din meniu nu vor lipsi piftia, toba, cârnaţii, „asezonate" cu cea mai bună muzică de petrecere.

Şi preţurile pentru închirierea vilelor sunt mai mici în această perioadă, pornind de la 2.000 de lei pe sejur, în funcţie de capacitatea de cazare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite