Reprezentanţii ISU Vrancea au făcut controale în secţiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţiile de votare au fost verificate
Secţiile de votare au fost verificate

Aceştia verifică dacă sunt respectate condiţiile de securitate la incendiu şi protecţie civilă în spaţiile unde vor fi amenajate secţiile de votare.

Astfel, pe parcursul întregii săptămâni au fost verificate toate cele 354 secţii de votare din judeţ, acţiunea cadrelor Inspecţiei de Prevenire având ca scop preîntâmpinarea, reducerea sau eliminarea riscurilor de producere a situaţiilor de urgenţă şi a consecinţelor acestora, protecţia populaţiei, mediului, bunurilor şi valorilor.

Astfel, la amenajarea secţiilor de votare se are în vedere ca acestea să fie realizate, pe cât posibil, la parterul clădirilor, iar amplasarea cabinelor de votare se face fără diminuarea gabaritelor căilor de acces şi de evacuare din clădirile în care se organizează procesul electoral şi fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor care echipează construcţiile.

„Elementele de mobilier care se evacuează din interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare nu se amplasează pe căile de acces şi evacuare din secţia de votare. Se marchează corespunzător căile de evacuare din clădire şi se menţin în permanenţă practicabile. Se asigură respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor la utilizarea mijloacelor de climatizare, precum şi a celor de preparat şi încălzit hrană, iar instalaţiile electrice se exploatează cu respectarea reglementărilor, eliminând eventuala suprasolicitare a acestora. Spaţiile în care se amplasează cabine de votare se dotează cu stingătoare de incendiu funcţionale, verificate conform reglementărilor, având în vedere criteriul de cel puţin un stingător de incendiu la 50 mp", se arată în comunicatul trimis de Centrul Judeţean de Comunicare Vrancea.

Preşedinţii secţiilor de votare instruiesc, pe bază de documente, întregul personal din comisiile electorale privind prevenirea situaţiilor de urgenţă şi măsurile care trebuie întreprinse în cazul manifestării acestora.

În acest sens, la instruirile preşedinţilor comisiilor de votare organizate de Biroul Electoral Judeţean în zilele de marţi şi miercuri au participat şi reprezentanţi ai inspectoratului pentru situaţii de urgenţă care au adus la cunoştinţa responsabililor secţiilor de votare normele specifice de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă ce trebuie respectate premergător şi pe durata desfăşurării procesului electoral.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite