Relansarea Sovejei, scoasă la concurs de Consiliul Judeţean Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peisajul este dezolant de la intrarea în staţiune
Peisajul este dezolant de la intrarea în staţiune

Consiliul Judeţean Vrancea organizează un concurs de proiecte privind relansarea din punct de vedere turistic a staţiunii. Deocamdată este vorba doar despre proiectare, nu se ştie încă şi când vor fi bani pentru punerea în aplicare a acesteia sau dacă proiectul va mai fi valabil când vor fi bani şi pentru reabilitarea la propriu a obiectivului turistic.

Arhitecţii sunt aşteptaţi să depună proiecte de modernizare a staţiunii la Serviciul de Achiziţii Publice a Consiliului Judeţean (CJ) în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011. Concursul va fi publicat pe site - ul Serviciulu Electronic de Achiziţii Publice în următoarele zile, dau asigurări reprezentanţii CJ Vrancea. Vor fi premiate cu bani din bugetul consiliului cele mai bune proiecte. Consiliul Judeţean a alocat deja 32.000 de lei în acest scop.

„A fost stabilită suma de 15.000 de lei pentru cel mai bun proiect şi restul de bani pentru locul doi şi trei. Dacă vom folosi aceste proiecte când vor fi bani, vom negocia cu cei care le-a făcut şi poate îi vom coopta în echipă", ne-a delarat Daniela Olaru, arhitectul şef de la CJ.

Vin chinezii

Primarul comunei în care se află cea mai ozonată staţiune din Europa, Costel Pleşa, are deja un plan de modernizare al staţiunii, elaborat pe banii Primăriei, la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Turism şi aşteaptă investitori din China să vină şi să îşi cheltuiască banii în zonă.

„Eu am făcut un masterplan pentru reabilitarea staţiunii cu 18.000 de lei. În câteva zile va sosi la mine o delegaţie din China care vrea să construiască hoteluri aici. Dacă CJ ne poate ajuta cu bani să reabilităm staţiunea primim cu plăcere, dar până acum nu am fost înştiinţaţi de nimic. Acest proiect ar putea fi pus în aplicare sau s-ar putea să nu mai fie valabil când vor fi bani", ne-a declarat primarul din Soveja.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite