Reginele şahului din Vrancea au adus titlul naţional în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca, Andrea şi Elena sunt singurele campioane naţionale pe echipe din judeţ . Tripleta CSM Focşani a câştigat recent la Iaşi titlurile naţionale la fete, categoria 16 ani, atât la şah clasic, cât şi la şah rapid.

Una dintre cele mai frumoase performanţe din ultima perioadă din sportul vrâncean este, fără doar şi poate, obţinerea titlului naţional la şah de către trei frumoase fete, Bianca Banciu, Andreea Toma, ambele în vârstă de 14 ani, şi Elena Toma, cu doi ani mai mare, sora mult mai versată în acest sport a Andreei.

Deşi au concurat pentru o categorie superioară lor ca vârstă, respectiv 16 ani, şahistele Vrancei au reuşit să devină campioane în premieră absolută, după ce au surclasat cele mai valoroase echipe din ţară.

Bianca şi Andreea practică şahul de la vârsta de nouă ani, sub îndrumarea antrenorului Mihai Strâmbu, iar în această perioadă au participat la zeci de competiţii în care au acumulat atât lauri, cât şi experienţă.

"Acum cinci ani, când m-am apucat de şah, am făcut-o doar din curiozitate, să ştiu să aşez şi să mut piesele pe tablă, dar odată ce ajungi să-l pricepi, greu te dezlipeşti de el. La primul meu campionat la care am participat am luat locul şase pe ţară, ceea ce consideram eu atunci ca fiind o mare performanţă. Am perseverat şi prin munca noastră am izbutit să învingem", spune cu o voce sigură Bianca Banciu.

Surorile Toma sunt şi ele mândre de izbânda echipei, mai cu seamă că partenerele de joc veneau cu un ascendent în faţa lor, vârsta superioară.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite