Recital extraordinar marca Grigore Leşe, mâine la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Leşe
Grigore Leşe

Spectacolul, organizat de Consiliul Judeţean Vrancea, Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea, Primăria Municipiului Focşani în parteneriat cu Ansamblul "Ţara Vrancei", este dedicat Zilei Internaţionale a Femeii.

Spectacolul intitulat "Sărut mâna, doamnă !" va avea loc începând cu ora 17.00, în sala Balada. Alături de Grigore Leşe, pe scenă vor urca Ansamblul Folcloric "Ţara Vrancei", grupul Folcloric "Cetina", actorii Paula Grosu şi Sorin Francu.

Spectacolul va fi prezentat de producătorul TV, Elise Stan.

Grigore Leşe are 56 de ani si este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, clasa fagot. În prezent este profesor asociat al Universităţii de Muzică si al Facultăţii de Litere din Bucureşti.La Televiziunea Română realizează "La Porţile Ceriului", o emisiune despre satul şi cântecele tradiţionale româneşti.

A cântat în zeci de turnee in străinătate (SUA, Elveţia, Germania, Franţa) şi în ţară. Este editorul a 5 albume de muzică românească tradiţională şi a susţinut o serie de conferinte despre stilurile de interpretare a muzicii tradiţionale.

Grigore Leşe este doctor în muzică, etnomuzicologia fiind specialitatea sa.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite