Razie printre cerşetorii din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerşetorii vor fi în atenţia Poliţiei şi în următoarea perioadă
Cerşetorii vor fi în atenţia Poliţiei şi în următoarea perioadă

Echipe mixte, formate din poliţişti de proximitate, siguranţă publică şi elevi de la Şcoala de poliţie Câmpina au acţionat astăzi, de Sfinţii Mihail şi Gavriil, în zona pieţelor, bisericilor, în parcările complexelor comerciale şi în intersecţiile unde cerşetorii sunt prezenţi.

În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate 37 de persoane care practică cerşetoria, din care 12 minori, patru dintre ei fiind copii ai străzii şi 25 de adulţi dintre care patru erau inapţi de muncă. Oamenii legii au aplicat 22 de amenzi, în valoare totală de 2.300 lei.

„În cazul minorilor depistaţi în mod repetat vor fi întocmite informări către Serviciile de asistenţă socială din cadrul primăriilor din localităţile unde domiciliază aceştia, în vederea efectuării unor anchete sociale cu implicarea reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Vrancea", precizează inspectorul Bogdan Toader, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

Activităţile pe această linie vor continua în ultima parte a anului, mai ales în zilele cu sărbători religioase, urmărindu-se totodată şi informarea populaţiei şi conştientizarea acesteia că a oferi bani cerşetorilor nu ajută, ci încurajează acest fenomen.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite