Rata criminalităţii din Vrancea este una dintre cele mai mari din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul infractorilor a ajuns anul trecut la 406 inculpaţi la 100.000 de vrânceni. Cele mai multe infracţiuni sunt cele asupra patrimoniului.

Vrancea se menţine, din păcate, pe un loc fruntaş în topul judeţelor cu o rată a criminalităţii extrem de ridicată. Conform calculelor, 406 din 100.000 de vrînceni sunt inculpaţi, cu toate că mai multe persoane trimise în judecată nu provin din judeţ. "Vrancea are o situaţie mai deosebită. Mulţi dintre cei trimişi în judecată sunt la infracţiuni la regimul rutier şi care provin din alte judeţe, având în vedere că sunt cam 80 de kilometri de drum european, precum şi alte drumuri naţionale, către Galaţi, către Brăila, Tecuci etc", a declarat prim procurorul Ion Lefter, de la Parchetul Vrancea.

Şeful procurorilor vrânceni a prezentat şi mai multe cifre din activitatea de bilanţ, din care rezultă că cel mai mult au crescut infracţiunile contra patrimoniului. „Am avut anul trecut 552 de inculpaţi trimişi în judecată pentru fapte de furt, faţă de 404 în 2010. Şi la tâlhârii avem o creştere de la 39 de inculpaţi la 41. La capitolul abandonurilor de familie, creşterea este de la 59 la 86 de inculpaţi trimişi în judecată. Aceste infracţiuni indică nivelul de sărăcie pe care îl traversează societatea în acest moment", a indicat prim procurorul Ion Lefter.

Cele mai puţine omoruri din ultimii zece ani

Printre cele mai grave infracţiuni, respectiv fapte de omor, tentativă la omor loviturile cauzatoare de moarte şi vătămările corporale grave, au scăzut semnificativ anul trecut. Conform bilanţului, anul trecut, procurorii au soluţionat 8 fapte de omor, care reprezintă cea mai scăzută cifră din ultimii zece ani. Trei dintre acestea sunt omoruri deosebite, încadrate la infracţiunea de omor deosebit de grav.

În total, pentru fapte de omor şi tentative la omor, au fost trimişi în judecată 19 inculpaţi, comparativ cu 27 în 2010. Anul trecut a fost înregistrat un singur dosar cu lovituri cauzatoare de moarte, comparativ cu patru anul trecut. Alte patru dosare au fost înaintate instanţei pentru vătămare corporală gravă, faţă de 14 în 2010.

Dintre infracţiunile la viaţa sexuală, violurile au crecut semnificativ, de la un dosar în 2010 la 9 în 2011, dar mult mai scăyute comparativ cu 21 de fapte similare în 2007 şi cu 20 în 2009.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite