EXCLUSIV: Serge Akakpo se apară: "A fost un duel corect cu Răduţă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul lui FC Vaslui, Serge Akakpo spune că nu l-a faultat intenţionat pe Mihai Răduţă de la Curtea de Argeş.

Atacantul Mihai Răduţ (19 ani) îl dă în judecată pe jucătorul Vasluiului, Serge Akakpo, cel care i-a cauzat o fractură de os malar cu dislocare, care-i putea fi fatală dacă era cu un centimetru mai mare. Serge Akakpo nu se consideră vinovat şi i-a răspuns imediat jucătorului de la Internaţional:


Mi-am cerut scuze imediat după meci celor de la Curtea de Argeş, dar a văzut toată lumea că a fost un duel corect. Am sărit amândoi la cap. Îmi cer scuze şi acu, dar nu a fost cu intenţie. Sunt sute de dueluri pe meci mult mai dure, dar a fost ghinion”.


Pentru Serge Akakpo meciul cu Internaâional Cuertea de Argeş a fost şi unul de bucurie. El a reuşit să înscrie primul gol al său de când este la Vaslui.

„Fundaşii au rolul de a stopa acţiunile ofensive ale adversarilor. Dacă mai reuşim să şi înscriem este foarte bine. A fost un gol în faţa popriilor suporteri şi asta mă bucură foarte mult. Suntem în cărţi pe două fronturi. Şi în campionat şi în Cupa României. Trebuie să fim serioşi până la capăt pentru că nu vom realiza mare lucru dacă la finele sezonului nu vom fi pe un locdde cupă europeană”, a spus Serge Akakpo.



Jucătorul cu dublă cetăţenie, franceză şi togoleză, are deja în palmares câteva trofee. Cel mai importnat este titlul european cu naţionala Under 17 a Franţei, echipă la care Akakpo a purtat pentru câteva partide banderola de căpitan:

 „Cel mai important trofeu este titlul european pe care l-am cucerit cu naţionala Franţei. Aveam 17 ani la vremea aceea. A fost ca un vis. Am câştigat titlul naţional cu echipa de tineret de la Auxerre şi vreayu acum să iau un trofeu şi cu Vaslui. Avem aici o ehip bună şi cred că a venit timpul să spargem gheaţa. Am avut şi ghinion până acum. Am fost aproape şi de a intra în grupele Europa League, dar am ratat de puţin acest obiectiv în ultimii doi ani”
.


Akapko s-a acomodat la Vaslui şi intenţionează să-şi ducă până la final contractual care se întinde pe durata a încă doi ani şi jumătate.

"Pot să spun că m-am acomodat repede. Vasluiul este un oraş mic, dar eu am venit aici pentru a juca fotbal de performanţă nu pentru a face shopping. Am ales Vasluiul pentu că am şansa de a juca la un nivel înalt. A fost o ofertă şi de la Bastia din liga a II-a, dar am ales Vasluiul. Echipa se bate la primele locuri şi joacă în cupele europene. Vasluiul are  un patron ambiţios care vrea cu orice preţ să câştige trofee. Şi eu am semnat cu Vasluiul pentru a lua titlul şi Cupa României. Nu mă mulţumesc cu puţin”,
a mai precizat fundaşul de la Vaslui.
 
INTERTITLU
Coleg de vestiar cu Emmanuel Adebayor


După ce a jucat în naţionala de junior şi tineret a Franţei, fundaşul Serge Akakpo este  coleg acum la naţionala de fotbal a statului Togo cu celebrul atacant de la Manchester City, Emmanuel Adebayor.  Akakpo are numai cuvinte de laudă la adresa cunoscutului jucător.


"E numărul unu în naţionala statului Togo. Mă bucur că sunt coleg la naţională cu el". Este un super-jucător. Akakpo şi-a adus aminte şi de perioada în care fost dorit de Rapid Bucureşti: “Nu cred că cei de la Rapid m-au dori cu adevărat, pentru că altfel eram la ei. Mi-am dorit să ajung în România pentru că amicu meu Daniel Niculaer mi-a tot spus că e bine în liga I şi că nu fac un pas înapoi dacă plec la Vaslui”, a conchis Akakpo.
 


100.000
de euro este salariul anual al lui Serge Akakpo la Vaslui în primul an şi jumătate de contract



 
 
CASETĂ
„Ronaldo şi Petit sunt idolii mei”

 
Serge Akakpo îi are ca idoli pe Ronaldo şi Petit, jucători care i-au marcat cariera de până acum: "Ronaldo şi Petit sunt idolii mei. Sunt doi monştri sacri ai fotbalului mondial şi îmi doresc să ajung măcar la jumătare din performanţele lor. Va fi greu, dar e bine să ţinteşti cât mai sus în viaţă".


Akakpo crede că echipa din Vaslui este pregătită să dea marea lovitură  în acest sezon:


„Dacă ne vom concentra la toate partidele, sunt convins că şi Vasluiul va avea mari şanse să ia un trofeu chiar în acest an. Acesta este obiectivul nostru. Ne luptăm pe două fronturi. În campionat şi în Cupa României. Ne dorim mult un trofeu. Ar fi extraordinar pentru toată lumea”.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite