RDS acuzată că ciuruieşte blocurile din oraş cu semnături falsificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ciobotaru a descoperit că a semnat altcineva în locul lui.
Cristian Ciobotaru a descoperit că a semnat altcineva în locul lui.

Mai mulţi locatari din cartierul Sud sunt scandalizaţi după ce compania de cablu RDS le-a ciuruit blocul, falsificându-le semnăturile. Locatarii unui alt bloc de pe strada Brăilei reclamă acelaşi lucru. Între timp, şefii muncitorilor de la cablu au fugit cu actele iar reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze situaţia.

O cititoare „Adevărul de seară" a sunat la redacţie reclamând că un grup de muncitori de la compania de cablu RCS&RDS a început să le ciuruiască pereţii blocului. "Pe pereţii noştri sunt numai gropi. La un cutremur se duce blocul de tot. O să murim aici dacă vine vreun cutremur de patru - cinci grade. Le-am spus şi nici nu s-au sinchisit să oprească lucrările. Au spus că au autorizaţie dar noi nu am acceptat aşa ceva. Am zis să facă pe casa scării, nu şi pe holuri", ne-a spus Nicoleta Munteanu, una dintre locatarele din bloc.

Semnături falsificate

Mai mult decât atât, muncitorii de la RDS şi-au justificat lucrările în faţa locatarilor cu o listă ce conţinea chiar semnăturile lor şi seria de buletin, însă oamenii spun că nu au semnat niciodată aşa ceva. "Culmea! Eu sunt pe listă cu serie de buletin şi cu semnătură în condiţiile în care eu nu am semnat niciodată pentru aşa ceva. Este curios de unde au reuşit să ia semnătura mea şi seria de buletin că se potriveşte", ne-a spus indignat Cristian Ciobotaru, un alt locatar.

Oamenii au chemat Poliţia Comunitară care a dispus stoparea lucrărilor. Pentru semnăturile falsificate, locatarii trebuie să depună plângeri separate, la IPJ. "Noi nu ne putem autosesiza fără nicio plângere din partea locatarilor", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, subinspectorul Bogdan Toader.

Şefii de echipă au fugit cu actele

Reprezentanţii firmei de cablu au fost chemaţi la Poliţia Comunitară pentru a prezenta autorizaţia în baza căreia susţin că au făcut lucrările. „Trebuia să vină la noi că ziceau că au autorizaţie pentru tot oraşul însă am înţeles că şefii de echipă au fugit cu actele direct de pe scări. Cercetăm cazul şi probabil îi vom amenda", ne-a declarat şeful Poliţiei Comunitare Focşani, Gheorghe Ion.

Distrug structura de rezistenţă a blocurilor

Şi locatarii din blocul nr. 43 de pe strada Brăilei se tem că structura de rezistenţă a blocului va ceda. „Avem găuri de diametru de cinci centimetri în planşeul de rezistenţă a blocului. Ăla e făcut din beton armat şi e tare. Dacă se fac găuri se fisurează până la capăt iar la cutremur va cădea deodată", ne-a spus şi Mircea Filimon. Reporterii noştri au încercat să obţină un punct e vedere oficial din partea companiei însă nu au primit nici un răspuns.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite