Focşani: Şoferii imprudenţi vor plăti mai mult pe RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Şoferii imprudenţi vor plăti mai mult pe RCA
Focşani: Şoferii imprudenţi vor plăti mai mult pe RCA

Conducătorii auto sunt indignaţi de această măsură în timp ce asigurătorii o consideră binevenită Vestea proastă este că preţul poliţelor RCA va fi calculat în funcţie de numărul de accidente şi daunele pe care şoferii le-au produs

Conducătorii auto focşăneni implicaţi în accidente rutiere vor plăti mai scump pentru neatenţia lor. Vestea i-a nemulţumit profund mai ales pe şoferii care conduc cu ochii în patru, pentru a evita chiar şi numai să-şi zgârie maşina. Motivul este unul simplu: întârzierea cu care se acordă despăgubirile.


„Se gândesc numai la creşterea tarifelor, dar să se ia în considerare şi companiile care fac asigurări şi nu despăgubesc. Sunt ieftine şi apoi se dovedesc a fi rău platnice. Ferească Dumnezeu să ai vreun accident, că te amână de la o zi la alta”, spune Nicuşor Ene.


Nici Damian Iordache nu se arată prea încântat de majorarea poliţelor RCA: „Nu-i corect. La criza care e, mi se pare mult şi cât plătesc acum. Din fericire nu am avut niciun accident”, spune şoferul.

Companiile de asigurări susţin că au modificat normele RCA în funcţie de gravitatea accidentelor şi a daunelor pe care şoferii le-au produs.


„Mi se pare corect să plătească mai mult cel care nu este atent în trafic. Şoferii prudenţi nu vor fi afectaţi de această măsură”, declară Gabriela Hulubină, director adjunct la o companie de asigurări.

Neatenţii pot plăti chiar şi 1.600 lei   

De asemenea, va fi introdus pe piaţă un nou sistem de tip bonus malus, prin care şoferii prudenţi vor primi discounturi, iar cei care au provocat accidente vor fi taxaţi. De exemplu, dacă anul acesta tarifele RCA variau între 250 şi 800 de lei, în 2010 focşănenii imprudenţi, riscă să plătească chiar şi de două ori mai mult.


Atât numele şoferilor imprudenţi, cât şi daunele pe care aceştia le-au produs vor fi trecute într-o bază de date comună la care vor avea acces toate companiile de asigurări.

CASETĂ

41 de morţi în 2009

Majorările par a fi justificate de numărul accidentelor. Conform datelor furnizate de IPJ Vrancea, în primele nouă luni ale acestui an, pe raza judeţului s-au înregistrat 163 de accidente rutiere soldate cu 41 de morţi şi 263 de accidente uşoare. De asemenea, 149 de persoane au suferit răni grave în timp de 388 au acăpat cu câteva zgârieturi.


   

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite