Puţini vrânceni vor bani pentru panouri solare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate din cei 232 de vrânceni care au accesat programul „Casa Verde" privind instalarea sistemelor de încălzire regenerabilă au dosarele aprobate de Ministerul Mediului şi pot să-şi înlocuiască sistemele clasice de încălzire.

Cei 102 vrânceni vor primi finanţare nerambursabilă de la fondul de mediu ca să-şi monteze panouri solare, pompe de căldură sau instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, rumeşuş sau resturi vegetale, sumele de bani ce urmează să le intre în conturi fiind cuprinse între 6.000 de lei şi 8.000 de lei.

„Deja 15 beneficiari ai programului şi-au făcut aceste instalaţii, pe care le-au suportat din bani proprii, decontarea contravalorii investiţiei fiind făcută de Ministerul Mediului. Programul a fost prelungit şi încă mai primim la agenţie dosare pentru obţinerea de finanţare nerambursabilă", ne-a declarat Adrian Colin, directorul Agenţiei Pentru protecţia Mediului Vrancea.

Panou pentru apă caldă

Unul dintre cei 102 vrânceni care are dosarul aprobat pentru finanţare este Valentin Copaci, de la Jariştea, care vrea să-şi instaleze panouri solare pe casă pentru a putea beneficia de apă caldă.

„Am contactat deja firma cu care voi face lucrările, însă pentru că am termen un an de zile să realizez investiţia voi monta panourile solare la primăvară, când se va încălzi afară. Valoarea lucrării depăşeşte suma pe care o voi primi de la Fondul de mediu, dar mi se pare normal să existe şi o contribuţie din partea mea", ne-a precizat Valentin Copaci.

Judeţul are alocat de la Ministerul Mediului pentru Programul „Casa Verde" suma de 1,9 milioane de lei, bani care ar fi de ajuns pentru 300 de vrânceni care îşi depun dosare complete.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite