Focşani: Ionuţ Ungureanu a câştigat discul de aur cu trupa “Provincialii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PROFIL NĂSCUT 8 iulie 1979 la Mărăşeşti, judeţul Vrancea STUDII Liceul Industrial Mărăşeşti OCUPAŢIE Muzician FAMILIE Căsătorit Ionuţ Ungureanu este liderul formaţei care a înregistrat, în acest an, vânzări uriaşe pentru un singur album Muzicianul spune că nu a fost influenţat de cineva anume să se apuce de cântat.

Dragostea pentru muzica bună l-a îndrumat pe această cale. Şi-a dorit tot timpul să ajungă la un nivel ridicat şi să scoată albume care să fie pe placul publicului.



Trupa “Provincialii” s-a înfiinţat în urmă cu şase ani, când împreună cu  Eugen Radu, clăparul formaţiei, i-a cooptat în formaţie pe Costel Constantinescu, chitara solo, Marcu Emil, chitară bas şi Matei Stanciu, tobe.
Ionuţ Ungureanu recunoaşte că a fost destul de greu să intre în lumea bună a muzicienilor din România.


“Am mizat pe lucrul pe care îl ştiam noi cel mai bine, acela de a cânta live şi cu simţ de răspundere. Visam să ajungem cât mai sus în muzică, dar eram conştienţi că fără a urca treaptă cu treaptă nu vom putea să ne îndeplinim obiectivul. Avem mare încredere în noi şi nu ne vom opri prea curând”
, a povestit Ionuţ Ungureanu.


Au început în cluburi


“Am început treaba la Casa de Cultură din Mărăşeşti, dar mergeam destul de des şi în cluburi cu nume din Bucureşti. În 2002, după ce am semnat un contract cu “Hotelul Marriot” am fost nevoiţi să adoptăm formula clasică de cinci persoane. Am cântat atunci la un eveniment foarte important al Ambasadei SUA la Bucureşti”
spune Ionuţ.
Trupa “Provincialii” a revenit în forţă pe piaţa muzicală de la noi cu un proiect inedit. O colaboarare cu mai mulţi instrumentişti din Chişinău le-a adus recunoaşterea naţională a marilor muzicieni din România.

“Este un proiect care implicat 11 instrumenşti, unul mai bun decât celălalt. Am scos un disc special. Zece melodii din floclorul românesc, folclorul ţigănesc rusesc şi multe alte melodii îmbrăcate în haine noi”, a spus Ionuţ Ungureanu.
Marele premiu la Mamaia


Muzicianul foşănean Ionuţ Ungureanu îşi dreşte ca trupa “Provincialii” să reprezinte România la marile concursuri internaţionale.


“În 2005 am luat premiul întâi la interpretare în cadrul Festivalului dela Mamaia, dar şi marele trofeu. Un an mai târziu am câştigat premiul întâi la creaţie şi am ocupat locul al doilea în calificările de la Eurovision. A fost şi calificarea în finala Cerbului de Aur, în 2008. 2009 a fost un an bun pentru noi, aş putea spune chiar excepţional. În anul care vine vom intra în studio chiar pe 4 ianuarie pentru a înregistra un nou album alături de grupul de la Chişinău cu care colaborăm foarte bine. Pregătim ceva special”, a mai pecizat liderul fomaţiei “Provincialii”.


  




întrebări şi răspunsuri

Care au fost colaborările cele mai importante?


Andra, Paula Seling, dar în general ne înţelegem bine cu aproape toată lumea muzicală de la noi. E geu de spus care sunt cei mai buni prieteni. Îi cunosc pe majoritatea artiştilor şi compozitorilor de la noi şi am relaţii profesionale strânse, însă nu vreau să nominalizez pe cineva anume.

Când veţi avea concerte şi în străinătate?

Am fost contactaţi de anumiţi impresari pentru a cânta în Diaspora din SUA şi Canada însă e greu şi pentru organizatori pentru că suntem o trupă destul de numeroasă, iar atunci când cânţi live, se impugn nişte condiţii tehnice mai speciale.



ce-i place

Îmi place să mulţumesc publicul care ne iubeşte. Îmi amintesc cu mare emoţie de publicul din Alba Iulia, Bucureşti, Focşani şi Braşov. Ne-am simţ bine peste tot. Colaborarea de acum cu artiştii dn Chişinău este benefică. Sunt muzicieni de valoare şi cu o educaţie aleasă.

ce nu-i place

Lumea muzicală de la noi e cam “rece”. Beţe-n roate ţi se pun în orice domeniu şi mai ales atunci când ajungi sus de tot. Răutăţile nu se lasă aşteptate prea mult, dar noi trecem bine peste aceste lucruri.
 


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite