Protest cu sicrie şi megafoane la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.000 de angajaţi din sistemul public afiliaţi la sindicatele SANITAS, Cartel Alfa, Blocul Naţional Sindical şi CNSLR Frăţia au blocat astăzi timp de trei ore bulevardul Independenţei în timp ce s-au deplasat către prefectură. Oamenii protestează faţă de deciziile Guvernului de a reduce salariile şi pensiile.

Protestatarii au scandat lozinci critice la adresa Guvernului timp de două ore. Aceştia au venit la faţa locului cu un sicriu, mai multe cruci şi cu o cădelniţă cu care au simulat o slujbă religioasă pentru înmormântarea Guvernului.

Angajaţii din sistemul public au venit pregătiţi şi cu mai multe tablouri ce înfăţişau caricatura preşedintelui Traian Băsescu.

image

„Noi avem salarii de şase milioane (lei vechi - n.r.) şi nu ne ajung nici să ne plătim facturile. Darămite să mai şi mâncăm ceva. Am rămas numai cu zarzavaturile din curte de la părinţi că altceva nu avem. Suntem nişte leşinaţi şi ei au nişte salarii de 25.000 de lei. Femei de serviciu şi şoferi. Nu vor să renunţe la cazare la hotel de 8.000 de lei pe lună", ne-a spus Ridoca Nan din Adjud, asistent medical.

Sindicaliştii din sănătate ameninţă că nu vor încheia mediile elevilor însă liderii de sindicat au anunţat că vor face grevă generală dacă reducerile salariale rămân în vigoare. „Guvernanţii sunt nişte mincinoşi şi nu sunt în stare să scoată ţara din criză. Să vedem dacă sunt în stare să gestioneze o grevă generală. Vom intra în grevă generală", a spus şi Dumitru Adam, lider al BNS Vrancea.

image

Reprezentanţii Prefecturii nu au ieşit în faţa protestarilor însă la finalul manifestărilor, aceştia au ameninţat că luni vor protesta sub altă formă: vor forma un lanţ uman în faţa Parlamentului.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite