Proprietarii de Aro plătesc impozite ca pentru Maserati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de proprietari de autovehicule Aro şi-au radiat maşinile din cauza taxelor şi impozitelor la stat, care s-au dublat. Suma pe care aceştia trebuie să o plătească este cuprinsă între 2.000 şi 4.500 de lei. Proprietarii de Aro spun că maşina este trecută în categoria "de lux", la fel ca şi marile mărci de SUV-uri.

Toţi posesorii de Aro cu capacitatea cilindrică de peste 3.000 cm cubi s-au trezit cu înştiinţări acasă precum că au de plătit un impozit de peste de 4.000 de lei, lucru confirmat şi de oficialii Primăriei Focşani.

La motorul cuprins între 2.000 şi 2.600 de cm cubi se percep 72 de lei pentru fiecare fracţiune de 200 de cm cubi. De la 2.600 până la 3.000 cm cubi, 144 de lei, iar peste 3.000, suma este de 290 de lei. Pentru un autoturism ARO cu un motor de 3.200 de cm cubi, impozitul poate trece uşor de 4.000 lei.

Din cele aproximativ 700 de maşini Aro din Vrancea, 200 sunt deţinute de persoane fizice. Dintre proprietari, doar 40 s-au mai prezentat la ghişee pentru a-şi achita taxele.

Din cauză că nu au putut plăti impozitul "de lux" pentru maşinile de teren, 60 de proprietari de Aro şi-au radiat maşinile de la începutul anului. "Au fost mult mai multe, dar din cauza vechimii au fost radiate", spune Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Preţ de nimic

Ionel Bordeianu, din Focşani, este unul dintre posesorii de Aro care a vrut să scape de maşină, dar nu a reuşit. La târg, i s-a oferit doar 1.000 de lei. "Mai bine o ţin în curte după ce o radiez decât să o dau pe degeaba. Dacă anul trecut am achitat 2.500 de lei, acum o să plătesc aproape 5.000 de lei. Este o taxă de lux pentru o maşină veche de mai bine de 20 de ani. Mi-am făcut treaba cu maşina asta mai mult decât ar crede lumea. Este puternică şi este păcat că nu se mai fac", recunoaşte focşăneanul.

Aro "cu epoleţi", scutite

Năstase Voicu, angajat la Remat Focşani, spune că de la începutul anului au fost aduse peste 30 de maşini Aro.
"Acum câteva zile a fost adusă şi o maşină a Salvării. Sunt vechi şi impozitele sunt foarte mari şi nu mai merită să le ţii", recunoaşte focşăneanul.

Chiar dacă în acest moment maşinile Aro sunt încadrate în aceeaşi categorie cu autoturismele de teren străine, Poliţia, Jandarmeria şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt printre puţinele instituţii care au în dotare astfel de autoturisme şi nu au probleme cu impozitele. "Există o dispoziţie dată de la minister prin care autoturismele în cauză sunt exceptate de la plata impozitelor. Noi avem aproape zece maşini Aro", a spus Bogdan Toader, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite