Promovabilitate 62% la Bacalaureat în Vrancea / Mediile au scăzut din cauza eliminării probei de educație fizică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procentul de promovabilitate a scăzut cu 20 % în județul Vrancea la examenul de maturitate. Anul trecut, se apropia de 80%.

Majoritatea liceelor au înregistrat promovabilitate de doar 50% în județul Vrancea. Elevii au promovat examenul în procent de 100 % la doar patru unități de învățământ din județ: Colegiul Național "Al. Ioan Cuza" din Focşani, Liceul de Arte „Gh. Tătărăscu" Focşani, Liceul „Duiliu Zamfirescu" din Odobeşti şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna" din Focşani. Procentul de promovabilitate pe judeţ este însă în acest an de doar 62, 18 %, cu aproape 20 de procente mai puţin faţă de anul trecut.

„Lipsa probei de educaţie fizică a scăzut notele"

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) explică scăderea promovabilităţii prin excluderea probei la educaţie fizică din calculul mediei la bacalaureat. „Notele la bacalaureat mai scăzute se explică prin faptul că nu se mai ia în calcul nota la probele orale şielevii se exprimă mai bine aşa, dar şi pentru că nu se mai ia în calcul proba la educaţie fizică. Acolo mulţi luau un 10", ne-a declarat şeful IŞJ Vrancea, prof. Iordache Bostan.

Doar 28 de elevi au luat bac-ul la un liceu din Adjud

Cea mai scăzută promovabilitate din judeţ a fost înregistrată la Colegiul Tehnic „Gh. Balş" din Adjud unde doar 28 de elevi au obţinut note de trecere. Din cei 172 de elevi înscrişi la examen, şapte nu s-au prezentat iar 137 au nu au obţinut nota de trecere, minim şase. Cele mai mici note ce au pornit chiar de la 1 au fost înregistrate la discilinele matematică, fizică şi chimie.

10 pe linie

În judeţul Vrancea sunt însă şi elevi care au obţinut 10 pe linie la toate examenele. Este vorba de Georgeta Andreea Avramescu şi Georgia Nicoleta Sandu de la Colegiul Naţional „Unirea" din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite