Proiectul „Împreună pentru dezvoltarea dialogului social” este evaluat la un an de la implementare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul a demarat în urmă cu un an
Proiectul a demarat în urmă cu un an

Întâlnirea de evaluare va avea loc luni, 21 noiembrie, începând cu ora 11.00, în sala de şedinţe a Primăriei Focşani. Evaluarea va fi făcută de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian în parteneriat cu Federaţia Agricultorilor.

Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Alături de echipa de implementare a proiectului, participă reprezentanţi şi factori de decizie ai instituţiilor publice, patronatelor, sindicatelor, organizaţiilor neguvernamentale precum şi persoane cointeresate.

„Pe parcursul primului an de implementare proiectul a urmărit dezvoltarea competitivă a dialogului social în România, pe de o parte prin dezvoltarea capacităţii celor două organizaţii partenere, iar pe de altă parte prin colaborarea cu alţi parteneri sociali din Regiunea 2 Sud-Est şi intensificarea contribuţiei acestora la dialogul social şi reprezentarea sindicală, în scopul creşterii calităţii şi îmbunătăţirii rezultatelor dialogului social, cu deosebire în mediul rural", a precizat Costel Ichim, coordonator regional Regiunea de Dezvoltare 2 SE.

S-a urmărit, de asemenea, crearea circumstanţelor favorabile ameliorării dialogului social pe plan local, cu precădere în mediul rural, unde se manifestă sporadic.

„În acest sens, la nivelul Regiunii Sud-Est au fost organizate 10 evenimente locale în scopul creşterii nivelului de conştientizare a rolului dialogului social în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi muncă şi alte 10 mese rotunde şi dezbateri pe marginea legislaţiei actuale, în scopul dezvoltării unor propuneri de modificare a acesteia, la care au participat atât reprezentanţi ai sindicatelor, cât şi ai partenerilor sociali locali şi ai autorităţilor", a mai precizat Costel Ichim..

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite