Proiectul „Ce Ne Uneşte” a ajuns la final. Mâine are loc gala de premiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul proiectului "Ce Ne Uneşte"
Afişul proiectului "Ce Ne Uneşte"

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a desfăşurat în perioada noiembrie-decembrie proiectul "Ce Ne Uneşte", în parteneriat cu Colegiul National Unirea, proiect care s-a adresat elevilor unităţii de la ciclurile gimnazial şi liceal.

Proiectul şi-a propus sensibilizarea tinerilor din grupul vizat asupra fenomenului de discriminare în mediul gimnazial şi liceal, în vederea promovării diversităţii culturale si a egalităţii de şanse pentru prevenirea si combaterea atitudinilor si a comportamentelor discriminatorii.

Practic, acţiunea a constat într-un concurs de eseuri, desene, fotografii si scurt-metraje pe tematica amintită, lucrările câştigătoare urmând să fie premiate mâine, în cadrul unei gale care va avea loc la Colegiul Naţional „Unirea", chiar de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Sunt puse în joc premii în valoare de 10.000 de lei, oferite de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării doar pentru cei mai inspiraţi 20 dintre participanţii la concurs.

"Sunt foarte încântată de modul cum au reacţionat copiii la acest proiect, ceea ce-mi dă încredere să consider că ei sunt speranţa noastră de schimbare în bine a lucrurilor", ne-a declarat Dora Sonia Mărgărit, reprezentant al Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, fostă elevă a Colegiului Naţional „Unirea".

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite