Proiectil exploziv descoperit la Mănăstirea Brazi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Brazi
Mănăstirea Brazi

Acesta a fost găsit de muncitorii unei societăţi comerciale ce efectuau lucrări de consolidare la fundaţia Mănăstirii Brazi din oraşul Panciu.

Proiectilul a fost descoperit la circa un metru sub pământ. Imediat a fost alertată echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny" al judeţului Vrancea, specialiştii pirotehnişti identificând un proiectil exploziv de calibru 100 mm.

Muniţia neexplodată a fost ridicată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat în vederea distrugerii.

„Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii în momentul descoperirii elementelor de muniţie neexplodate, reamintim că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active. Neutralizarea şi distrugerea muniţiilor se execută numai de către specialiştii pirotehnişti, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă", se arată într-un comunicat de presă al ISU Vrancea.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite