Programul Rabla, fără succes în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrele de colectare încă mai aşteaptă rable la casat.
Centrele de colectare încă mai aşteaptă rable la casat.

Cu o lună şi jumătate înainte de finalizarea programului, cel mai mare centru colector din judeţ a vândut doar 400 de vouchere, cu 60% mai puţin faţă de anul trecut.

Dacă anul trecut, aproximativ 4.000 de vrânceni şi-au casat rablele pentru a obţine voucherul în valoare de 3.800 de lei, acum numărul maşinilor „abandonate" la centrele de colectare a scăzut cu peste 60%.

De pildă, la Remat Vrancea cu greu s-au vândut 400 de tichete, numărul celor interesaţi de achiziţionarea unui autoturism nou scăzând de la o zi la alta. „Anul trecut pe vremea asta în jur de 1.500 de proprietari îşi lăsaseră maşinile la noi, însă acum, vrâncenii ori nu mai au rable, ori nu mai au bani să-şi cumpere o maşină nouă", declară Dan Dima, directorul Remat Vrancea.

Nici ceilalţi colectori din judeţ nu se pot lăuda cu mai mulţi clienţi. „Vrâncenii nu mai sunt interesaţi de program. Anul trecut, am vândut în jur de 1.000 de vouchere, însă acum cu greu am dat vreo 350 şi sper să mai dau măcar 100 până se încheie perioada de distribuire a tichetelor. Trag nădejde că va merge mai bine programul Rabla pentru Tractoare, care durează doar o lună şi tocmai de aceea ţin să-i anunţ pe cei care vor să primească prima de casare în valoare de 17.000 de lei să depună dosarele în următoarele zile", declară Marius Oancea, şeful centrului „Auto Marius" din Focşani.

Vouchere de vânzare la mica publicitate

Majoritatea proprietarilor care şi-au dus rablele la Remat preferă să vândă tichetele valorice, rubricile de mică publicitate abundând în astfel de anunţuri.

„Am casat maşina ca să scap de plata impozitului. Cu tichetul primit nu vreau să-mi iau un autoturism nou, deoarece nu dispun de banii necesari şi în plus am deja unul second - hand. Îmi e de ajuns", mărturiseşte Mirel Petrea.

Voucherele eliberate de Administraţia Fondului pentru Mediu în 2011 sunt valabile până, cel mai târziu, la data de 23 noiembrie, de la acel moment ele nemaiavând nicio valoare. Pentru a putea fi casată, o maşină trebuie să aibă minim zece ani vechime şi să fie înmatriculată în România.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite