Programări telefonice pentru consultaţii la medicul de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi dintre pacienţi nu au aflat de programările telefonice.
Mulţi dintre pacienţi nu au aflat de programările telefonice.

Fără cozi interminabile la uşile cabinetelor da familie din judeţ. Asta se urmăreşte prin noul ordin emis de către Ministerul Sănătăţii, intrat în vigoare la 1 aprilie şi care impune pacienţilor să-şi anunţe telefonic, cu cel puţin 24 de ore înainte, vizita la medic.

Deşi afişele cu numărul de telefon la care se pot face programările sunt la vedere, cei mai mulţi dintre pacienţi le ignoră, deoarece nu au aflat că sunt obligaţi să sune înainte. „Am venit de la 8 dimineaţa la cabinet fără să dau un telefon înainte pentru că nu am ştiut. Dar mi se pare o idee bună, deoarece nu mai trebuie să stau chiar şi câte patru ore la coadă", spune Maria Gogoriţă.

„N-am auzit până acum că trebuia să-mi fac o programare telefonică, deoarece nu am mai fost la cabinet de o lună. Dar când o să mă duc, o să-mi spună doamna doctor. Astfel o să scap de orele de aşteptare", spune Tinca Constantin.

Medicii de familie sunt de asemenea încântaţi de noul ordin, deoarece nu mai sunt presaţi de zeci de pacienţi care îşi pierd răbdarea.

„Bineînţeles că niciun pacient nu pleacă fără să fie consultat chiar dacă nu a sunat înainte, însă din câte am înţeles, conform noului contract cadru cei care nu-şi vor face programare vor fi taxaţi", declară medicul de familie Adriana Dogărescu.

Mai puţine consultaţii

Grigore Hanţă, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie susţine acest ordin a fost dat prin prisma prevederilor din noul contract - cadru, prin care se limitează numărul de consultaţii.

„Pentru medici programările sunt bune, deoarece sălile de aşteptare nu vor mai fi arhipline, însă ordinul nu este binevenit deoarece toate programările trebuie trecute în evidenţele primare, lucru care necesită foarte mult timp".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite