Profesorul Florin Iamandei, a doua oară trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este învinuit că a primit de la un denunţător suma de 1.800 lei pentru a interveni pe lângă profesori de matematică şi limba şi literatura română din liceul „Valeriu D. Cotea" astfel încât fiica celui care l-a denunţat să promoveze în mod fraudulos examenele de corigenţă la materiile respective.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a lui Florin Iamendei, profesor de matematică şi fost director la Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea" Focşani, acuzat de infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada septembrie - octombrie 2009, Florin Iamendei, în calitate de director al Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea" Focşani, a primit de la un denunţător suma de 1.800 lei pentru a interveni pe lângă profesori de matematică şi limba şi literatura română din acelaşi liceu astfel încât fiica respectivului să promoveze examenele de corigenţă .

De asemenea, Florin Iamandei a primit banii şi pentru ca, în calitatea sa de membru în comisia de corigenţe la disciplina matematică, să favorizeze promovarea examenului de către aceeaşi elevă.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui bun mobil aparţinând lui Florin Iamandei.

Fostul director al Colegiului „Valeriu D. Cotea" a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Galaţi al DNA în legătură cu fraudarea examenului de bacalaureat din anul 2008.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite