Profesorii de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” fac apel la depolitizarea actului managerial în educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia spun că prezenţa politicului în şcoală sub forma numirilor politice la conducerile unităţilor de învăţământ duce la o stare de tensiune permanentă şi de profunde nemulţumiri ale cadrelor didactice.

Un grup de 33 de profesori de la Colegiul naţional „Al. I. Cuza" a adresat candidaţilor la alegerile locale un apel prin care solicită exprimarea unui punct de vedere în privinţa depolitizării şcolii.

„Considerăm că actul managerial al unităţilor şcolare trebuie să se facă de către oameni competenţi şi nu de cei numiţi pe unicul criteriu al carnetului de partid, în simulacre de concurs. Şcoala trebuie să rămână în afara disputelor politice, iar alegerea managerilor ei trebuie decisă transparent, în concursuri organizate corect, ţinându-se cont şi de părerea colectivului de cadre didactice, întrunit in Consiliul Profesoral. Nu putem să ne desfăşurăm activitatea eficient într-un cadru tensionat permanent de schimbările pe criterii politice ale celor ce administrează interesele şcolii. De aceea solicităm ca viitorii reprezentanţi ai cetăţenilor oraşului Focşani şi ai judeţului Vrancea, aleşi în urma alegerilor din 10 iunie, Primar, Consilieri locali, Preşedinte de Consiliu Judeţean şi Consilieri judeţeni, să nu facă presiuni în numirea pe criterii politice a directorilor de unităţi şcolare şi să facă demersurile necesare pentru organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de directori, pe baza Legii Educaţiei Naţionale. Numirile cu delegaţie, folosite de multe ori ca mijloc de eludare a concursurilor, nu sunt o soluţie de management eficient şi pot introduce în şcoli surse de tensiune care să afecteze bunul mers al actului educaţional", se arată în apelul semnat de cei 33 de dascăli.

Aceştia au solicitat tuturor candidaţilor să îşi facă public punctul de vedere cu privire la acest subiect şi speră ca şi alti profesori de la unitatile de învatamant să găsească acest demers util şi să se vor alature vocilor care cer oprirea politizarii în educati.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite