Profesorii au intrat în vacanţă cu cardurile goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în anii trecuţi profesorii îşi încasau banii pentru lunile iulie şi august la începutul vacanţei, acum cadrele didactice simt din plin efectele crizei economice.

Dacă în anii trecuţi profesorii îşi încasau banii pentru lunile iulie şi august la începutul vacanţei, acum cadrele didactice simt din plin efectele crizei economice.


Unele şcoli din judeţul Vrancea au dat salariile profesorilor doar pe luna iunie şi aşteaptă să le recalculeze pe cele pentru lunile iulie şi august, deşi banii ar fi trebuit acordaţi înainte de începerea vacanţei.


Inspectorul general al ISJ Vrancea, Iordache Bostan a stabilit ca până pe 15 iulie toţi profesorii să-şi ia banii pe lunile iulie şi august.
"Până pe 15 iulie toţi profesorii din Vrancea îşi vor lua salariile pe lunile iulie şi august, dar cu 25 la sută mai puţin. Nimeni dintre bugetari nu-şi permite să mai ia slariile întregi. Cadrele didactice au salariul asigurat până la finele anului doar cu acest minus de 25 la sută", spune inspectorul şcolar Iordache Bostan.


Reducere anticipată


După emoţiile cu care au trăit mai bine de câteva sãptãmâni, cadrele didactice din câteva sate, comune şi oraşe ale judeţului au intrat deja în posesia banilor aferenţi celor douã luni de concediu.

Numai cã dascãlii s-au trezit cu cardurile aproape goale, asta pentru cã sumele le-au fost diminuate cu câte 25% pentru fiecare din cele douã luni de vacanţã.

Ameninţă cu tribunalul

Şi aceasta în timp ce Codul Muncii prevede cã indemnizaţia de concediu de odihnã reprezintã media zilnicã a drepturilor salariale din ultimele trei luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicatã cu numãrul de zile de concediu.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite