Produsele bio se vând ca pâinea caldă la Bachus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţica Geană le oferă clienţilor caşcaval afumat şi riscovi
Ţica Geană le oferă clienţilor caşcaval afumat şi riscovi

Producătorii din zona de munte s-au pregătit luni la rând pentru Festivalul Viei şi Vinului, astfel încât să poată scoate pe tarabe produse fără niciun gram de substanţe chimice. Tarabele cu dulceaţă de casă, caşcaval afumat sau sirop de brad fac senzaţie în rândul focşănenilor dornici să mănânce sănătos

Festivalul Bachus nu a adunat doar producători de vin, ci şi experţi în pregătirea produselor naturale, după reţete moştenite din moşi strămoşi.

Tarabele conţin o varietate de bunătăţi, de la caşcaval afumat şi caş de oaie în putină, până la dulceaţă de casă, sirop de brad sau prune uscate.

Iar clienţii, destui de numeroşi, scot din buzunare sute bune de lei, însă fără grija că ar putea cumpăra un produs ce conţine substanţe chimice.

image

Ţica Geană (54 ani) din Soveja le garantează cumpărătorilor că riscovii săi sunt 100% naturali, iar caşcavalul este lăsat la dospit câteva zile la rând.

„De mai bine de şase ani aduc la festival produse tradiţionale, preparate după o reţetă secretă pe care mi-a dezvăluit-o străbunica mea. În acest an, am adus caşcaval afumat, riscovi, adică ciuperci la oţet şi prune uscate în lojniţă, un cuptor special unde trebuie să stea vreme de două - trei zile. Clienţii sunt încântaţi că au posibilitatea de a cumpăra alimente naturale, iar vânzările merg bine", spune femeia.

Şi Florentina Trofin (40 ani) din comuna Reghiu a făcut un obicei din a-şi vinde produsele pregătite în casă la târguri din întreaga ţară.

„Aveam dulceaţă de afine, de zmeură şi de prune, sirop de brad, mere şi pere. Tot timpul anului prepar astfel de produse şi merg la numeroase târguri eco. Se vând foarte bine pentru că oamenii s-au săturat de chimicalele din magazine", spune vrânceanca.

Focşănenii nu se uită la bani

Încântaţi că au posibilitatea de a mânca sănătos, focşănenii îşi cumpără tot ce le pofteşte inima. „Este şi păcat să nu cumperi astfel de produse. Sunt puţin mai scumpe, dar cu siguranţă merită, mai ales că nu au niciun fel de E-uri şi sunt foarte gustoase", spune Dumitra Zamfir.

image


Preţuri pentru toate buzunarele

La tarabele cu produse ecologice, un kilogram de caşcaval costă 20 de lei, un borcan de riscovi 15 lei, un borcan de dulceaţă zece lei, o sticlă cu sirop de brad cinci lei, iar un kilogram de prune uscate zece lei. Nucile pot fi cumpărate cu cinci lei kilogramul, perele cu patru lei, iar merele cu 1,5 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite