Procurorii vrânceni au prins în flagrant un bărbat când cerea 300 de euro în schimbul unui permis auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a fost reţinut ieri de poliţiştii de la Anticorupţie.Bărbatul i-a promis unei focşănence că îi va facilita fiului acesteia promovarea necondiţionată a examenului pentru obţinerea permisului auto.

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Vrancea, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au organizat în cursul zilei de ieri un flagrant în urma căruia l-au reţinut pe Ionel Stratulat. Bărbatul urma să încaseze suma de 430 de lei, după ce primise în prealabil de la o focşăneancă alţi 800 de lei.

Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul lunii mai 2010, gălăţeanul a pretins suma de 300 euro de la denunţătoare, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă lucrători din cadrul Serviciului Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Vrancea, pentru a-i facilita fiului acesteia promovarea probei practice a examenului de obţinere a permisului de conducere categoria ,,B".

"Deşi, conform înţelegerii prealabile, la data de 26 mai, învinuitul a primit de la denunţătoare suma de 800 lei, urmând ca diferenţa până la suma pretinsă iniţial să fie înmânată după susţinerea probei practice, N. M. nu a promovat proba de traseu din data de 28 mai 2010. Întrucât învinuitul şi-a menţinut ,,oferta" pentru următorul examen, cu condiţia ca până atunci să primească şi diferenţa de bani potrivit înţelegerii iniţiale, s-a trecut la organizarea acţiunii de prindere în flagrant", au declarat procurorii vrânceni.

Flagrantul a fost organizat ieri, în jurul orei 18, iar la audierile ulterioare, Stratulat şi-a recunoscut fapta în totalitate. Gălăţeanul nu este recidivist şi în prezent nu are nici o ocupaţie.

Procurorii spun că bărbatul nu ar fi avut nici o legătură cu angajaţi din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Vrancea şi că traficul de influenţă incriminat ar căpăta astfel aspect de înşelătorie.

Ionel Stratulat este cercetat în stare de libertate şi a primit interdicţia de a părăsi localitate în următoarele 30 de zile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite