Procurorii vrânceni au organizat un flagrant la Slobozia Bradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii intenţionau să prindă în flagrant un funcţionar al primăriei din Slobozia Bradului, acuzat cerea mită pentru eliberarea de diplome de formare profesională. În cadrul acţiunii, oamenii legii l-au reţinut, în mod eronat, pe viceprimarul comunei.

Marian Filip, viceprimarul comunei Slobozia Bradului, a fost reţinut ieri pentru câteva ore după ce procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi un ofiţer de la Direcţia Generală Anticorupţie au organizat un flagrant. Oamenii legii l-au eliberat pe edilul secund al comunei după mai multe ore de audieri "din lipsă de probe", aşa cum au declarat reprezentanţii Parchetului.

Acţiunea a fost organizată ca urmare a unui denunţ de la unul dintre beneficiarii unei astfel de diplome de formare profesională, care le-a spus procurorilor că un funcţionar al primăriei solicită ilegal o taxă de 50 de lei pentru eliberarea documentului. Numai că, după audieri, oamenii legii au ajuns la concluzia că cel vizat ar fi de fapt ginerele viceprimarului, care este şi directorul Căminului Cultural din localitate şi l-au eliberat pe viceprimar.

"Acele cursuri au fost efectuate prin AJOFM în anul 2007 de 12 persoane, din câte ştiu eu. Respectivii urmau să ridice diploma de la noi şi taxa stabilită a fost de 50 de lei", a declarat Valerică Zamfirescu, primarul comunei.

Reprezentanţii AJOFM au susţinut însă că respectivele diplome se eliberează gratuit.

Procurorii urmează să stabilească cine este vinovat dar şi încadrarea faptei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite