Procesul Oprişan & Co privind lucrările de asfaltare plătite şi neexecutate a debutat cu amânare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La termenul de astăzi s-a prezentat doar avocatul fostului director tehnic din CJ.
La termenul de astăzi s-a prezentat doar avocatul fostului director tehnic din CJ.

Procesul Oprişan & Co privind drumurile plătite în 2004 şi neexecutate a debutat din nou astăzi la Focşani cu amânare. Pereşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan este judecat din anul 2005 alături de alţi cinci funcţionari din instituţie pentru un prejudiciu adus statului de opt milioane de lei după ce a plătit din bani publici lucrări de asfaltare pe mai multe drumuri comunale ce nu au fost executate.

Procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan este judecat alături de alţi cinci funcţionari publici din instituţie pentru lucrări de asfaltare pe mai multe drumuri comunale, plătite înainte de alegerile locale din 2004 dar care nu au fost executate, a debutat din nou la Judecătoria Focşani astăzi, cu amânare.

După ce a fost strămutat timp de doi ani la Judecătoria din Cluj, dosarul „corupţiei", Oprişan &Co s - a întors la Judecătoria Focşani în baza unei excepţii de „necompetenţă teritorială".

Preşedintele CJ este judecat pentru lucrări de asfaltare pe 41 de drumuri comunale plătite din bani publici şi neexecutate.

Procesul a început în vara anului 2006 însă a fost tergiversat de la o intanţă la alta din cauza unor diverse lipse de proceduri. Acuzaţiile formulate de DNA sunt abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals.

Angajaţii CJ nu au avocaţi

Dosarul „corupţiei", Oprişan &Co a fost strămutat la Cluj în 2008 din întrucât procurorii DNA au considerat că "popularitatea" baronului în Vrancea ar putea avea efecte asupra magistraţilor vrânceni.

Acum a fost amânat întrucât o parte din inculpaţii din dosar, Valeria Teodorescu, actualmente consilier al preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan şi Mircea Diaconu - vicepreşedinte - nu şi-au angajat încă avocaţi, deşi sunt chemaţi la instanţă în acest dosar de patru ani.

În sala de judecată s-a prezentat doar avocatul lui Liviu Rusu, director tehnic în cadrul Consiliului Judeţean în 2004.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 24 februarie.

Prejudiciu de 8 milioane de lei

În dosarul corupţiei cei şase inculpaţi sunt judecaţi pentru un prejudiciu de opt milioane de lei adus atât Consiliului Judeţean cât şi Ministerului Transportului.

Este vorba de cele 41 de drumuri comunale dar şi de materiale de comstrucţii pentru blocuri ANL şi achiziţionarea complexului turistic "Căprioara" din Crândul Petreşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite