Problemele rromilor, dezbătute la Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au termen o săptămână să trimită la Prefectură idei de proiecte de inserţie socială ce pot fi lansate în plan local, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să fie stablită o întâlnire cu primarii localităţilor şi instituţiile implicate în această strategie.

În cadrul întâlnirii de astăti, prefectul Ion Oprea a solicitat continuarea acţiunilor de identificare a numărului de persoane de etnie rromă, dar a cerut şi conducerii AJOFM o implicare mai mare în stimularea ocupării locurilor de muncă de către această categorie.

La nivelul judeţului Vrancea resursele umane angajate în implementarea Strategiei Guvernului României privind îmbunătăţirea situaţiei rromilor sunt de 12 experţi locali rromi, 12 mediatori sanitari, 7 profesori de limba romani, un inspector şcolar şi şapte mediatori şcolari.

"Nu este suficient ca proiectele care vizează reinserţia socială să fie apanajul doar al ONG-urilor ci este normal ca şi comunităţile locale să se implice în identificare şi demararea unor proiecte să contribuie la o îmbunătăţire a vieţii populaţiei de etnie romă", le-a spus celor prenţi prefectul Ion Oprea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite