Primarul nu plăteşte femeia de serviciu, copiii stau la grădiniţă în praf şi mizerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii de la Grădiniţa nr. 3 din Odobeşti se joacă în condiţii neigienice şi într-o dezordine totală. De aproximativ o lună, educatoarea Marioara Serescu şterge praful şi dă cu mopul pe holurile grădiniţei, deoarece femeia de serviciu, plătită doar cu alimente de o bucată bună de timp, vine o dată pe săptămână.

Păianjeni, praf şi jucării împrăştiate. Aşa arată clasele din cadrul Grădiniţei Nr. 3 din Odobeşti, acolo unde femeia de serviciu vine doar o dată pe săptămână, spre nemulţumirea educatoarei care trebuie să se ocupe şi de curăţenie.

„După programul de lucru, trebuie să rămân la grădiniţă ca să fac ordine. Spăl pe jos, şterg obiectele sanitare din baie, adun jucăriile. Femeia de serviciu vine foarte rar pentru că nu este plătită. În ultimele luni i-au dat făină, zahăr, vopsea, var şi detergent", spune educatoarea Marioara Serescu.

Tocmai pentru că are nevoie de bani, iar produsele primite sunt echivalentul unei plăţi simbolice, femeia de serviciu, Luminiţa Guzu, nu mai vrea să vină zilnic la grădiniţă.

„Sunt nemulţumită că postul este blocat şi nu mă angajează cu jumătate de normă, aşa cum este normal. Am trei copii şi nu pot munci fără bani", mărturiseşte femeia.

Cât despre directoarea grădiniţei, aceasta susţine că nu o poate obliga pe Luminiţa să vină la muncă zilnic.
„Atâta timp cât femeia de serviciu nu are un salariu fix, nu-i pot impune să vină la grădiniţă în fiecare zi. Este bine că vine şi o dată, de două ori pe săptămână. Am mai ajutat-o şi eu cu ce am putut, şi cu bani şi cu produse", declară Viorica Batog.

Deşi directoarea susţine că postul este trecut în schema de personal a insituţiei, Florin Vetrescu, viceprimarul oraşului Odobeşti infirmă acest lucru. „Schema de personal nu prevede şi o femeie de serviciu. Pe Luminiţa am plătit-o din buzunarele noastre, atât eu, cât şi primarul ca să se ocupe de grădiniţă. Dar nu o putem plăti tot mandatul din banii noştri", declară viceprimarul.

Revoltă în rândul părinţilor

Această situaţie îi nemulţumeşte pe părinţii celor aproximativ 40 de copii care frecventează grădiniţa Nr.3.

„Băieţelul meu este bolnav de astm şi nu poate sta în praf şi în mizerie. Dacă nu se rezolvă această problemă, sunt nevoit să-l mut la o grădiniţă din Focşani. În plus, eu las copilul în grija doamnei educatoarei, dar dacă dânsa face şi curăţenie, nu se mai poate ocupa aşa cum trebuie de el", spune Adrian Gheorghe.

Nici Mariei Anghel nu-i convine că păianjenii şi praful sunt la loc de cinste. „Cred că cel mai bine ar fi ca femeile care iau ajutor social să vină pe rând la curăţenie", spune femeia.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite