Primarul din Panciu joacă la cacealma în problema iluminatului public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul Panciu este în beznă de mai bine de o săptămână
Oraşul Panciu este în beznă de mai bine de o săptămână

Deşi acesta s-a lăudat printr-un comunicat de presă că a obţinut bunăvoinţa conducerii Electrica de la Bucureşti privind reluarea furnizării iluminatului stradal în Panciu, în realitate lucrurile stau cu totul diferit.

Potrivit directorului Electrica Furnizare Focşani, Ionel Preda, oraşul Panciu va rămâne pe mai departe fără iluminat public, până când primarul Ion Petre va prezenta o soluţie concretă de stingere a datoriilor.

„A existat o discuţie cu directorul general al SC Electrica Furnizare SA Bucureşti, Mircea Pătrăşcoiu şi domnul primar urma să vină cu o propunere concretă de achitare a datoriilor, fie şi printr-un grafic de eşalonare. Problema nu s-a clarificat şi oraşul este deconectat de la energie electrică", ne-a declarat Ionel Preda.

Acesta ne-a mai spus că în ultimii doi ani au existat patru grafice de eşalonare a datoriei la energia electrică, toate nerespectate de primărie şi care au condus la sistarea curentului electric stradal.

Într-un comunicat de presă al Primărie Panciu din urmă cu două zile se specifica faptul că între Primărie şi Electrica s-a ajuns la un acord privind alimentarea cu energie electrică a oraşului.

„În cadrul întâlnirii primarul oraşului Panciu a solicitat aprobarea unui grafic de reeşalonare a datoriilor acumulate până la această dată de către Primărie pentru contractele de furnizare a energiei electrice aferente iluminatului public al oraşului, pentru sediul primăriei şi restul instituţiilor subordonate administraţiei locale.
Graficul propus prevede achitarea tuturor datoriilor în valoare de aproximativ 980.000 lei în 24 de rate lunare egale. Primarul oraşului Panciu şi-a luat un angajament ferm ca pe lângă plata ratelor propuse prin graficul de reeşalonare va face eforturi deosebite şi va achita şi facturile curente la energia electrică. În urma discuţiilor şi negocierilor purtate, directorul general al SC Electrica Furnizare SA Bucureşti a propus identificarea unor soluţii de rezolvare a solicitării de reeşalonare a datoriilor şi reluarea alimentării cu energie electrică a sistemului de iluminat public a oraşului Panciu, care a fost sistată încă din data de 28 noiembrie 2011",
se arată în comunicatul Primăriei Panciu.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite