Primarul s-a transformat în şofer ca să economisească bani la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic, Dragoş Bîtculescu, primarul din Gura Caliţei, bate câte 14 kilometri pentru a duce elevii la şcoală. Pentru a face economie la buget, care este sărăcăcios, primarul a preferat să nu mai angajeze un şofer, căruia ar fi trebuit să-i dea lunar 1.300 de lei.

De şase ani, Dragoş Bîtculescu este primarul comunei vrâncene Gura Caliţei, iar de doi ani este şi şofer pe microbuzul şcolar din localitate. În fiecare dimineaţă, la ora 6.30 punct, primarul urcă în maşină şi merge din sat în sat, pe o distanţă de şapte kilometri, pentru a-i „aduna" pe cei 30 de elevi care fac naveta.

„Îi aduc la şcoala din Gura Caliţei pe copiii din patru sate: Poieni, Cocoşari, Raşca şi Dealu Lung. Îmi face plăcere să conduc microbuzul şcolar, mai ales că iubesc foarte mult copiii", spune Dragoş Bîtculescu.

Primarul îşi împarte cu multă atenţie timpul zilnic. „ Trei ore pe zi le dedic acestor elevi, deoarece după-amiaza trebuie să-i şi duc înapoi acasă şi recunosc că uneori programul se suprapune cu activităţile din primărie. Dar nu am de gând să renunţ".

Bani pentru şcoală

Deşi ar fi putut angaja un şofer, primarul a preferat ca pe parcursul celor doi ani să facă o economie de aproximativ 300 milioane lei vechi la bugetul local, bani pe care i-a investit în modernizarea claselor şi dotarea cu materiale didactice.

„Cu banii economisiţi am reuşit să mai cumpărăm câteva calculatoare şi să dotăm clasele, astfel încât elevii să vină de drag la şcoală", adaugă primarul.

Implicarea şi susţinerea pe care primarul o acordă elevilor navetişti sunt extrem de apreciate de către părinţi.
„Mai rar oameni care fac aşa ceva. Să vină din poartă în poartă să ne ia copiii pentru a-i duce la şcoală. Iar iarna, când microbuzul nu porneşte, face mai multe drumuri cu maşina lui personală", spune Marian Chirilă.

În siguranţă

„Eu am cinci copii şi toţi vin la şcoală cu microbuzul condus de domnul primar. Şi mă bucur, pentru că astfel îi ştiu în siguranţă", mărturiseşte Paul Burlacu.

Elevii vin cu plăcere la şcoală şi se înţeleg foarte bine cu „domnu şofer", pe care îl respectă pentru tot ceea ce face pentru ei. „Vorbeşte frumos cu noi şi în fiecare dimineaţă ne aduce la şcoală la timp", spune Cosmin Cosma, elev în clasa a VI-a.

Dragoş Bîtculescu şi-a dorit foarte mult ca în fiecare sat să existe o şcoală, dorinţă care de altfel a şi devenit realitate.

„În 2004 am construit patru şcoli, dar din cauza numărului mic de elevi, cele din satele Poieni şi Raşca vor fi conservate începând cu noul an şcolar", declară primarul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite