VIDEO Primarul Bacinschi spune că prefectul Hornea joacă dublu rol în telenovela „Războiul gigacaloriei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta îi reproşează reprezentantului guvernului în teritoriu că în calitate de cetăţean a fost de acord cu preţul de 285 de lei/gigacalorie, dar că nu are aceeaşi părere şi în calitate de prefect.

Primarul Decebal Bacinschi a declarat astăzi că nu înţelege demersul prefectului Sorin Hornea, de a declara nelegal proiectul aprobat de consiliul municipal Focşani, privind stabilirea preţului gigacaloriei la 285 de lei.

Primarul spune că a avut discuţii în particular cu prefectul Hornea şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, unde s-a stabilit că preţul de 285 de lei este cel corect, însă prefectul şi-a schimbat între timp poziţia.

„Este foarte greu când discuţi cu două persoane, în momentul în care discuţi cu cetăţeanul Sorin Hornea şi în situaţia în care discuţi cu prefectul Sorin Hornea. Joacă un rol dublu, de cetăţean al municipiului şi de prefect", l-a acuzat primarul Bacinschi pe prefectul de Vrancea.

Primarul spune că în cursul zilei de ieri a fost la Ministerul Administraţiei şi Internelor să-l reclame pe prefect pentru că se opune preţului gigacaloriei.

„Domnul Liviu Grădinaru, director în cadrul MAI, mi-a spus că prefecţii nu trebuie să se implice în preţul gigacaloriei. Preţul se hotărăşte de către consiliul local şi putem să-l stabilim cât ne permitem", a mai spus Bacinschi.

Preţul de 285 de lei/gigacalorie în Focşani este „parţial nelegal", susţine prefectul

Reamintim că în urmă cu două zile, prefectul Sorin Hornea a declarat ca parţial nelegal un articol din hotărârea consiliului local, prin care se stabileşte preţul gigacaloriei la 285 de lei.

„La stabilirea prețului de 285 lei/Gcal, consilierii locali au încălcat actele normative aplicabile în materie, cât și propriului act administrativ adoptat la începutul anului 2011, respectiv H.C.L. nr. 4/2011 privind asigurarea sustenabilității proiectului Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028. Prin contractul de finanțare, municipalitatea focșăneană s-a obligat să respecte previziunile stabilite pentru anii următori și practicarea prețului de 225,6 lei/Gcal în anul 2012 pentru a putea obţine fonduri europene nerambursabile. Le solicit aleşilor locali ai municipiului Focşani să revoce art. 1 din Hotărârea Consiliului Local nr. 9/2012, să stabilească un preţ pentru energia termică care să fie în concordanță și nu în contradicție cu legislaţia în vigoare", a precizat Sorin Hornea.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite