Primăriile din Vrancea nu au bani pentru achitarea bazelor sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei milioane de euro este suma pe care 20 de primării din Vrancea o au de plătit firmelor de construcţii, pentru 29 de lucrări. Datoriile sunt cauzate de faptul că primăriile nu mai au bani pentru a continua investiţiile care au fost demarate în urmă cu un an sau chiar mai mult.

Mulţi constructori au plătit din propriul buzunar o parte din lucrările începute şi vor să ceară penalităţi primăriilor cu care au bătut. Societatea "Coni" din judeţul Prahova are trei lucrări de amploare în Vrancea în valoarea de aproximativ un milion de lei.

"Cele trei baze sportive din Jariştea, Dumbrăveni şi Vânători sunt aproape de finalizare, dar firma noastră nu a mai primit vreun ban din luna decembie a anului trecut. Nici acum nu avem vreun semn pozitiv. Putem cere penalităţi pentru că lucrările au fost făcute din banii firmei. Doar 15% din vloarea totală am primit de la primării şi Guvern", recunoaşte Marian Leu, şef de şantier în cadrul firmei "Coni" Ploieşti.

Primarul comunei Jariştea, Cătălin Toma, se aştetaptă ca firma cu care a semnat contractul de construcţie a bazei sportive să dea în judecată primăria pentru întârzierile de plată.

"Lucrarea este aproape de finalizare. 10% din sumă a fost achitată din banii proprii, iar ceialţi 25%sunt bani veniţi de la Guvern. Mai avem datorii de 65% din suma totală. Atunci când luăm legătura cu Bucureştiul ni se spune ca să mai aştepăm că nu suntem pe lista de priorităţi", ne-a declarat primarul din Jariştea.

Adjudul, campion la datorii

În prezent, aproximativ 30 de obiective zac abandonate în curţile şcolilor, din lipsă de fonduri.

Primăria Focşani are restanţe financiare de aproximativ 800.000 lei, bani care nu intrat în cont pe Ordonanţa nr. 7. Adjudul, însă, are cele mai mari datorii la firmele de construcţii. Peste un milion de lei este suma pentru un campus şcolar şi o sală de sport.

„Firma de construcţii mai are de recuperat suma de 700.000 lei, bani pe care nu ştim când vom putea să-i dăm", afirmă primarul Constantin Armencea.

Popriri pe conturile primăriilor

Cei mai mulţi dintre primarii din Vrancea spun că dacă plăţile către firmele de construcţii nu vor fi achitate în cel mult două luni, atunci vor avea popriri pe conturi. "Atunci o să vedeţi ce se va întâmpla pentru că nu o să mai avem acces la conturile noastre. Bani nu s-au mai alocat pentru aceste investiţii", spune Cătălin Toma, primarul comunei Jariştea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite