Primăriile au datorii de sute de mii lei la deszăpezire şi riscă să li se pună popriri pe conturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Adjud are datorii de 160.000 de lei la două firme de deszăpezire. Primarul Constantin Armencea recunoaşte că este foarte posibil ca primăriei din Adjud să i se pună poprire pe conturi din cauza restanţelor pe care le are la furnizori.

„Datorii avem peste tot, nu numai la deszăpezire. La Electrica, la încălzirea şcolilor şi a spitalului judeţean, la contribuţia pentru salarii, suma totală ajungând la 2.000.000 lei. Numai pentru deszăpezire aveam 160.000 de lei. Am achitat doar 40.000 lei din valoarea totală a deszăpăzirilor care se ridică la 200.000 lei", spune primarul Adjudului.


„Nu ştim când vom putea achita aceste restanţe financiare. Am discutat cu reprezentantele firmelor în cauză şi unii ne-au înţeles şi ne mai păsuiesc ceva vreme. Mai compensăm cu impozitele pe care ei le dau la buget şi sper să ieşim cu bine, dar în acest moment suntem aproape de faliment şi nu rămâne decât să ni se pună lacătul pe uşă şi să ne vedem fiecare de drumul nostru", adăugă Constantin Armencea.


Datorii pentru şcoli


Zăpada le-a dat bătăi de cap multor primării din Vrancea. Primarii spun că bugetele primăriilor sunt prea sărace şi nu au de unde să facă rost de bani pentru a-şi plăti datoriile faţă de firmele cu care au avut contract în perioada noiembrie 2009 - martie 2010.


"Datoriile se ridică la 450.000 lei la încălzirea şcolilor şi a spitalului din oraşul Panciu. Datoriile la deszăpezire au ajuns la aproape 90.000 lei. Am avut conturile blocate, dar fondurile sunt insuficiente şi nu avem cu ce să plătim", a comentat primarul din Panciu, Ion Petre.
Primarii au au decis pentru iarna viitoare să facă deszăpezirea în regie proprie.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite