Primarii USL şi PDL, puşi să dea înapoi banii primiţi de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Vrancea sunt zece primării USL şi 5 PDL care se află în situaţia de a restitui sumele necheltuite până acum, iar Direcţia de Finanţe Vrancea a solicitat autorităţilor locale conturile de execuţie cu sumele cheltuite până acum.

Autoritățile locale care au primit la începutul lunii aprilie bani din Fondul de Rezervă sunt obligate să restituie sumele necheltuite până vineri, potrivit unei ordonanțe de urgență publicată aseară în Monitorul Oficial.

În Vrancea, 15 primării au primit fonduri în sumă de aproximativ 6 milioane de lei cu destinaţia achitării arieratelor şi pentru cofinanţarea proiectelor cu bani de la Uniunea Europeană.

Cele mai multe dintre localităţi nu au reuşit să cheltuiască banii, iar acum banii vor fi luaţi înapoi la fonful de rezervă.

„Astăzi am solicitat conturile de execuţie ca să vedem exact ce s-a cheltuit şi ce nu. Pot să spun că o parte din bani s-au consumat, dar cei mai mulţi nu au fost cheltuiţi", ne-a declarat Ion Ghionea, directorul Direcţiei de Finanţe Vrancea.

„Am cheltuit cam o jumătate din cei 450.000 de lei pe care i-am primit de la guvern. Am datorii de un milion de lei şi guvernul va trebui să-mi dea bani să le pot achita", şi-a arătat nemulţumirea Vasile Grosu, primarul PSD al comunei Suraia.

Primăriile Cîmpineanca, Cîmpuri, Dumbrăveni, Poiana Cristei, Soveja, Suraia, Ţifeşti şi Valea Sării, Mera, Reghiu şi Răcoasa au primit fiecare câte 450.000 de lei,Jariştea-380.000 de lei, Nereju şi Paltin câte 180.000 de lei

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite